Μικρή ήταν η συμμετοχή στην απεργία που προκηρύχθηκε σήμερα στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού, καθώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που πήραν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Πέρα από τις κακές συνθήκες εργασίας, αυτό που κυριαρχεί στις τάξεις των εργαζομένων είναι ο φόβος, τόνισαν τα μέλη του σωματείου εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, εξηγώντας τη μικρή συμμετοχή.
«Ο φόβος κυριαρχεί και αυτό είναι μία εξήγηση για τη μικρή συμμετοχή. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν αντέχουν άλλο και θέλουν να παραιτηθούν εξαιτίας των συνθηκών που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας τους. Αλλά φοβούνται να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν και τους αναλογούν» επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων επισιτισμού-τουρισμού Λάρισας, Αριστοτέλης Μίαρης.
Οι συνθήκες είναι σαφώς κακές σε μεγάλες τουριστικές περιοχές, τονίζει ο κ. Μίαρης, αλλά και σε τοπικό επίπεδο αναφέρει ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα απέναντι σε εργαζόμενους. Τόνισε πάντως ότι οι δράσεις του σωματείου θα συνεχιστούν, ζητώντας ωστόσο και τη συμμετοχή των εργαζομένων σ- αυτές.
thesaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)