Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού διοργάνωσαν σήμερα στη Λάρισα την πρώτη εκδήλωση για τη στρατηγική στον τομέα της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας . Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα που καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική χώρα για επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη. Όπως τόνισαν, 60 φάκελοι έχουν κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για άδεια εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, έχουν εγκριθεί 9, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν σχεδόν 3 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπιλάλης τόνισε ότι η χώρα έχει ήδη προχωρήσει σε αλλαγές του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και έχει ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης.
Ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας δήλωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει ενεργά την είσοδο νέων προσοδοφόρων καλλιεργειών στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα τη φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη όπου η Ελλάδα με προσέγγιση σοβαρή και υπεύθυνη κατέστη πρωτοπόρος και ελκυστική στις σοβαρές, ξένες επενδύσεις που είναι αναγκαίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Η χρήση της κάνναβης ως εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία για πολλές παθήσεις, χρησιμοποιείται άλλωστε, σε πολλά μέρη του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια.

e-thessalia.gr