Έντονα διαμαρτύρεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και καταγγέλλει την πολιτική των πολυεθνικών εταιριών φαρμάκων για τον «απαράδεκτο τρόπο διανομής τους στον νομό της Λάρισας καθώς επίσης και σε όλη την ελληνική επικράτεια», όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μακρυγιάννης. 

Μάλιστα για τις ελλείψεις των φαρμάκων ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας εξέδωσε ψήφισμα, μέσω του οποίου καταγγέλλει τις πολυεθνικές εταιρίες για εξαγωγές φαρμάκων προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

 «Σε μια εποχή όπου ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα που επιβαρύνουν την υγεία του, είναι τραγικό να μην μπορεί να προμηθεύεται βασικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της πάθησής του», αναφέρει το ψήφισμα. 

Το πρόβλημα εντοπίζεται με την αύξηση των εξαγωγών λόγω συνεχούς μείωσης των τιμών φαρμάκων στη χώρα μας. Μόνο το 2017 είχαμε τρεις μειώσεις τιμών που στο σύνολό τους ανέρχονται στο ποσοστό του 18% ενώ από το 2011 έως σήμερα οι μειώσεις επέφεραν ποσοστιαία αλλαγή των τιμών της τάξης του 200%».

Ζωή Παρμάκη (Ελευθερία)