Σημαντική καθυστέρηση καταγράφει ο Δήμος Λαρισαίων στην έγκριση, από Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, μελετών που αφορούν σε δημοτικά έργα. Από τον περασμένο Οκτώβριο δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι κυκλοφοριακές μελέτες που αφορούν σε δρόμους όπως η Μανδηλαρά, η Φιλελλήνων και η Βενιζέλου αλλά πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μη έγκριση, από τις 20 Ιουνίου 2017, της εργοταξιακής μελέτης για την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου. 

Το αποτέλεσμα είναι να «παγώσει» το έργο που θα μετατρέψει την κεντρική οδική αρτηρία σε οδό ήπιας κυκλοφορίας επιτρέποντας μόνο τη διέλευση αστικών λεωφορείων και ταξί, απαγορεύοντας δηλαδή τη διέλευση επιβατικών αυτοκινήτων όπως συμβαίνει σήμερα.

 Για τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας το Τμήμα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητά εγγράφως διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υποδομών. 

Για τη δημοτική αρχή Λάρισας οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν έργα μείζονος σημασίας που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης, όπως συνέβη τη δεκαετία του ’80 με το εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων στο Κέντρο.

Βαγγέλης Κακάρας (Ελευθερία)