Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας «βλέπει» κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ακόμη και σε περιοχές που δεν προβλέπει ο σχετικός νόμος.
«Το πακέτο των νέων μέτρων που ψηφίστηκε στα τέλη Μαΐου μπροστά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, εκτός όλων των άλλων που » φορτώνει «στις πλάτες της εργατικής τάξης, δίνει και τη χαριστική βολή στη Κυριακάτικη Αργία. Γενικεύεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και αφαιρεί όποιους περιορισμούς υπήρχαν από προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Υλοποιείται μια πάγια απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, όλες τις Κυριακές εκτός της δεύτερης του Αυγούστου στο Δήμο Αθήνας, σε Πειραιά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις περιοχές γύρω από το Αεροδρόμιο της Αθήνας από το Μάιο έως τον Οκτώβριο. Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για νέες ρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους να ανοίγουν όποιες και όσες Κυριακές θέλουν ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε τουριστικές ή μη περιοχές» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.
Το σωματείο καλεί τουςεργαζόμενους της Λάρισας να είναι σε επαγρύπνηση και σε περίπτωση που ανοίξουν τα καταστήματα που εργάζονται να έρχονται σε επαφή με το Σύλλογο Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας (Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, τηλ.2410250708) και να το καταγγέλλουν. Να μη δεχτούν να δουλέψουν άλλες Κυριακές.