Ένα διαρκές φεστιβάλ προβλέπεται να είναι η φετινή χρονιά για τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα. Με νέες παραστάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες, ομιλίες, προβολές, γιορτές και συμμετοχές σε διοργανώσεις, φιλοξενούμενους κουκλοπαίκτες και κουκλοθιάσους, περιοδείες, καθώς και συνεργασίες με φορείς του Δήμου Λαρισαίων.
Σάββατο 27 Οκτωβρίου
«Μάγισσες»: Σεμινάριο κουκλοθέατρου ενηλίκων. Το καθιερωμένο ετήσιο ολοήμερο σεμινάριο στο Μουσείο Κούκλας, περιλαμβάνει φέτος κατασκευή και εμψύχωση κούκλας με θέμα τις μάγισσες.
Μάγισσες καλές,κακές, άσχημες, αστείες, μοχθηρές, σοφές ή  μαθητευόμενες, δεν έχει σημασία. Έρχονται όλες μαζί να ενώσουν τις μεγάλες μύτες τους και τα μαγικά τους φίλτρα, ώστε να  μεταμορφώσουν την σχολική τάξη σε  κουκλοθέατρο.
Κυριακή 28 Οκτωβρίου
«Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο»: Παιδικό εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας τύπου Flat Puppet  με αφορμή το γνωστό παραμύθι του Τζιάνι Ροντάρι.
Του κόσμου οι μεγάλοι στρατηγοί, να αιματοκυλήσουν βάλθηκαν τη γη. Και από το μεγάλο άχτι... ως και τις καμπάνες έριξαν στη μάχη! Μα αυτές χαρμόσυνα χτυπούσαν .. και στον κόσμο την ειρήνη διαλαλούσαν.
Οι…  στρατιώτες του Τιριτόμπα θα δημιουργήσουμε ένα ξεκαρδιστικό σαμποτάζ, όπου ακόμη και τα άψυχα υλικά θα εναντιωθούν στον ανθρώπινο παραλογισμό.
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου:
« Κου- Τί;»: Βιωματικό σεμινάριο παιχνιδιού και κουκλοθέατρου για ενήλικες, παιδαγωγούς, εμψυχωτές, γονείς, συγγενείς και φίλους που  ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες. Για μεγάλους που δεν φοβούνται να ψάξουν μέσα στο κουτί για να βρουν τον εαυτό τους!
Σάββατο 10 Νοεμβρίου
 «Μπισκοτοτερατάκια» και «Ατρόμητοι Πειρατές»: Δύο σεμινάρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας τύπου μάπετ και μαρότας για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοσχολικής ηλικίας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κούκλας από την ομάδα «ΟΥΠΣ! ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ» από την Αθήνα με αφορμή την επίσκεψή τους στην πόλη μας στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο.
Σάββατο 10 Νοεμβρίου & Κυριακή 11 Νοεμβρίου
 «Ατρόμητοι Πειρατές»: Κουκλοθεατρική παράσταση από την ομάδα «ΟΥΠΣ! ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ»
Μια διαδραστική παράσταση με κούκλεςμάπετ, ηθοποιούς και πρωτότυπη μουσική, που μας θυμίζει ότι δεν είναι κακό να φοβόμαστε … αρκεί να αναγνωρίζουμε τους φόβους μας και να τους κοιτάμε κατάματα. Μια θαλασσινή ιστορία για παιδιά και άτακτους μεγάλους, που μας βάζει να σκεφτούμε, πως αντί να  προσπαθούμε να ξεφύγουμε απ’ όσα μας δυσκολεύουν, είναι καλύτερα να τα αντιμετωπίζουμε μεταμορφώνοντάς τα σε παιχνίδι.
Σάββατο 17 Νοεμβρίου
«Χάμπος - ένα παραμύθι ανέκδοτο»: Πρεμιέρα της νέας παραγωγής με γαντόκουκλες του Δημοτικού Κουκλοθιάσου Τιριτόμπα για παιδιά και ενήλικες.
« Παππού θα μας πεις μια ιστορία;». Τα παλιά τα χρόνια, οι παραμυθάδες αναλάμβαναν το καθήκον να μεταδώσουν τα παραμύθια και τις ιστορίες του λαού μας στα παιδιά,  χωρίς τη βοήθεια της γραφής, αλλά με τη πεποίθηση πως αν κάποτε λησμονηθούν οι ιστορίες τους, ο λαός θα χάσει τη ψυχή του...
Ο Χάμπος, ή αλλιώς η ιστορία με την σκεμπιά, είναι μια τέτοια ιστορία. Μια ανέκδοτη αφήγηση, που μεταδώθηκε από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά.
Ο Χάμπος προήλθε σύψυχα και καθ ολοκληρίαν από τον παππού Χαράλαμπο Γραμματίκα, ειπώθηκε δίπλα στη σόμπα, επάνω σ’ ένα ντιβάνι με εννιά εγγονόπουλα και δυο δισέγγονα, ζεματίστηκε από τις πεπέλες της  γιαγιάς Φωτεινής  και ύστερα παίχτηκε σε αυτοσχέδιο μπερντέ. Έκτοτε χάθηκε από τη μνήμη μας για τριάντα χρόνια, για να επιστρέψει ολοζώντανος  στο κουκλοθέατρο μαζί με κούκλες του χεριού μας  .
Ο Χάμπος είναι ωραίος . Αγαθωτός, αβάσταγος και πανταχαρεμένος. Του αρέσει  να κάνει θελήματα, να αναχουλεύει, ν’ απορεί και να χώνει τη μύτη του παντού. Ο Χάμπος είναι μυτέας, Πόντιος, ο γνωστός  παλαλός πολυπαθών των παραμυθιών που βάζει – ή μας βάζει;- μυαλό στο τέλος. Για να ζήσουμε κι  εμείς καλά, και οι κούκλες μας …  καλύτερα!
Δεκέμβριος – Ιανουάριος
Κατά την περίοδο των χρισοτυγεννιάτικων εορτών, το Κουκλοθέατρο θα λειτουργήσει στο Μύλο του Παππά ενώ θα συμμετέχει και στο Πάρκο των Ευχών πραγματοποιώντας χριστουγεννιάτικα εργαστήρια κουκλοθέατρου και χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για τα παιδιά.
Θα συνεργαστεί με το Δημοτικό Ωδέιο Λάρισας σε μια πρωτότυπη συναυλιακή  παράσταση που θα παρουσιαστεί στο κουκλοθέατρο.
Θα πραγματοποιήσει δύο σεμινάρια ενηλίκων με θέμα την κατασκευή και εμψύχωση γιγαντόκουκλας .
Φεβρουάριος
Με το νέο έτος, ο Δημοτικός Κουκλοθίασος θα μας ταξιδέψει  από τη γη μέχρι τ’ αστέρια με μια νέα παράσταση  έκπληξη, το παραμύθι « Η Πούλια και ο Αυγερινός».
Μεγάλες κούκλες , παραμυθένια σκηνικά, ολόφωτοι αστερισμοί και υπέροχη μουσική.
Τα μικρότερα παιδιά θα γνωρίσουν το γνωστό  περιπετειώδες και τρυφερό παραμύθι, με τα δυο αδέρφια που έγιναν άστρα στον ουρανό. Ενώ τα μεγαλύτερα θα ταυτιστούν με τους δύο ήρωες-έφηβους που απέδειξαν πως η αγάπη είναι ένα φωτεινό αστέρι, πάνω από την κακία και το θυμό. Η αγάπη στεριώνει για πάντα, έχει ρίζες  κατάβαθες, ψηλώνει, και τα κλαδιά  της αγγίζουν τον ουρανό και λάμπουν σαν τα αστέρια.
Ακολουθούν παραστάσεις φιλοξενούμενων κουκλοθεατρικών θιάσων  από την Αθήνα, Κρήτη, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, ομιλίες και εκθέσεις κούκλας αφιερωμένες στην ιστορία του Τιριτόμπα, η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου , το 5οΦεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, συμμετοχή στο Φεστιβάλ Πηνειού και άλλες δράσεις και εργαστήρια σε συνεργασία με σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για τις δράσεις του κουκλοθεάτρου μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα μας  στο facebook Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα.
Tηλέφωνο επικοινωνίας για τις παραστάσεις, τα σεμινάρια, τα βιωματικά εργαστήρια 2410251657 απογευματινές ώρες.