Το νέο βιβλίο του συγγραφέα των Best Sellers Θοδωρή Δεύτου ''Είμαι Πολίτισσα τζάνουμ '' θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας, οι Εκδόσεις Ωκεανός και το Βιβλιοπωλείο Άνεμος, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων,
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Δεληγιάννης, διδάκτωρ Εκπαίδευσης Ενηλίκων,  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και ο Άγγελος Πετρουλάκης, συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα διαβάσει αποσπάσματα η Δέσποινα Θεοδώρου, δημοσιογράφος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας.
Στο τέλος, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
Θοδωρής Δεύτος
Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Ιωάννινα, Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση από το 1986 - 2015. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου από το 2006. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011), πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ιλίου την περίοδο 2008-2010 και πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Άθλησης από το 2010-2014. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 2004.
Το έργο του:
Ο Ηπειρώτικος Γάμος, 2004 (λαογραφικό)
Μη Ρωτάς Γιατί, 2006 (ιστ. μυθιστόρημα)
Σμύρνη Συγγνώμη, 2008 (ιστορικό μυθιστόρημα)
Μήπως Αγάπησα Λάθος Πατρίδα;2011 (ιστ. μυθιστόρημα)
Τραπεζούντα, Το διαμάντι της Ανατολής 2015 (μυθιστόρημα)
Το βιβλίο
Είναι η Έλσα, η κοσμοπολίτισσα Ρωμιά της Πόλης, που μας σεργιανάει με τις αναμνήσεις της, με τις υπέροχες περιγραφές της για την Βασιλεύουσα, με τους παράξενους αλλά ξεχωριστούς έρωτές της, με τα γλέντια, τα πάθη, τις προσδοκίες... Μαζί της κι η Ρωξάνη, η μεγάλη αρχόντισσα του Πέραν, που ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της σαν παραμύθι, ...ένα παραμύθι όμως που οι απόγονοι των Νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ, το μετέτρεψαν σε εφιάλτη...
Μέσα από την αφήγηση των δύο γυναικών, αναδύεται η ίδια η Κωνσταντινούπολη των Ρωμιών, λαμπρή, μεγαλοπρεπής, πλανεύτρα. Μια πόλη μαγική κι ανεπανάληπτη, χαραγμένη ανεξίτηλα στις
μνήμες όσων την έζησαν και όσων την ποθούν...
Ένα ακόμη συναρπαστικό μυθιστόρημα που αφηγείται με ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή τριών γενεών μιας οικογένειας Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, από τον συγγραφέα του best seller, "Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής".