Ξεκίνησε και φέτος, συνεχίζοντας τη λειτουργία της, η Σχολή Γονέων στον Ι.Μ.Ν.Αγ.Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ».

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε και τον Αγιασμό έναρξης.

«Μικρές επισημάνσεις σε μεγάλες παρανοήσεις» ήταν το θέμα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των Σχολών Γονέων στις μέρες μας, επειδή ο άνθρωπος δεν τα βρίσκει με τον εαυτό του και γι' αυτό οδηγείται σε κρίση ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας.

Νέα δεδομένα, προβολή λάθος προτύπων, επιρροές από την τεχνολογία, κρατική νομοθεσία οδηγούν σε καινούργια μοντέλα οικογένειας και φέρνουν τα πάνω-κάτω σε αυτό που μέχρι τώρα ονομάζαμε οικογένεια:μπαμπάς και μαμά με παιδιά ή χωρίς παιδιά.

Τόνισε δε πόσο κακό προξένησαν στον θεσμό του γάμου η αποποινικοποίηση της μοιχείας, το αυτόματο διαζύγιο (και τα εικονικά διαζύγια), οι ελεύθερες συμβιώσεις, καθώς και η υπέρμετρη και αδιάκριτη ενασχόληση μικρών και μεγάλων με την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Συγχάρηκε όσους παρευρέθηκαν για το ενδιαφέρον και την αγωνία τους στα θέματα του γάμου και της οικογένειας και ευχήθηκε να προσέλθουν περισσότεροι άνθρωποι και να «πάει καλά» αυτή η προσπάθεια. 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Κυριακή 10 Νοεμβρίου: Όλγα Αλεξίου-Ζιώγα, εκπαιδευτικός, «Ο ρόλος της μάνας στην ανατροφή και συμπεριφορά των παιδιών»

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου: π.Νικάνωρ Παπανικολάου, Ηγούμενος Ι.Μ.Σπαρμού,  «Οικογένεια:ταξίδι μέσα στο πέλαγος»

Κυριακή 26 Ιανουαρίου: Βασιλική Κοσμάνου-Λιακατά, εκπαιδευτικός, «Οι Τρεις Ιεράρχες και η οικογένεια»

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου: π.Θεμιστοκλής Χριστοδούλου,  «Ο ρόλος των παππούδων και των γιαγιάδων στην ανάπτυξη των παιδιών:αξία ή μύθος;».

Σάββατο 14 Μαρτίου: Νίκος Ράπτης «Η συνεργασία σχολείου και οικογένειας  στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού».

Σάββατο 4 Απριλίου: π.Ραφαήλ Ευαγγέλου, «Ορθόδοξη αγωγή» (ή ΟΚΑΝΑ: «Ο ρόλος της οικογένειας στις εξαρτήσεις»)

Κυριακή 17 Μαϊου: πρεσβυτέρα Μαρία Καρυπίδη, «Συζυγία μέσα στον γάμο:Σταυρός  χωρίς ανάσταση;»