Η πρώτη συνάντηση των χορευτικών συγκροτημάτων της Ιστορικής Λαογραφικής Ένωσης Λάρισας – ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ είναι πλέον γεγονός.
Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΡΟΔΟΠΟΥΛΕΙΟΥ στην συνοικία Αβέρωφ, άνθρωποι όλων των ηλικιών συναντήθηκαν με κοινό σκοπό και ενδιαφέρον απέναντι στους παραδοσιακούς χορούς.
Η βραδιά ξεκίνησε με τον αγιασμό χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Νεόφυτου Μαχού του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος της συνοικίας Αβέρωφ.
Η ατμόσφαιρα που επικράτησε την συγκεκριμένη βραδιά επέτρεψε πολλά χαμόγελα με αισιοδοξία χάριν της ιστορικής αναδρομής και έπειτα της  παρουσίασης των χορών της κάθε περιοχής από τους εξαίρετους χοροδιδασκάλους.
Ο Πόντος και η Ανατολική Ρωμυλία πήραν σάρκα και οστά με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου ποντιακών χορών κ. Δημήτρη Δημόπουλου και την εξαίρετη συνοδεία της ποντιακής λύρας από τον κ. Λάζαρο Καρυψιάδη οι οποίοι έρχονται από την Κατερίνη για να μας εμφυσήσουν  τα αυθεντικά ακούσματα και τους σκοπούς του Πόντου. Καθώς και από τον χοροδιδάσκαλο κ. Στέλιο Ηλιούδη, ο οποίος με την σειρά του καθοδήγησε πιστά τις φίλες και τους φίλους της Ένωσης σε σκοπούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Ηπείρου.
Η όμορφη αυτή βραδιά έκλεισε με εδέσματα από τις περιοχές του Πόντου και της Θράκης προσφορά των κυριών της Ένωσης .
Ευχαριστούμε όλους, όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς, καθώς επίσης και τον κ. Γκαραβέλη Χρήστο (ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ) για τις ωραίες πίτες που μας προσέφερε.
Οι εγγραφές συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον  και, για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο της Ένωσης  6989567256 .