Τον περσινό Ιανουάριο του 2021, αποφασίστηκε να συσταθεί ο Όμιλος Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας. Την προσπάθεια αυτή υποστήριξε το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας. Έτσι, ορίστηκαν συντονιστές του ΟΦΙΝΙΚΑΛ, ο Νίκος Σκεντέρης, καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, Ιστορικός, υπεύθυνος επικοινωνίας και παρουσιάσεων του ΠΟΚΕΛ. 

Ο Όμιλος πραγματοποίησε την 1η διαδικτυακή συνάντηση, στις 20 Φεβρουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας της Δια Βίου Μάθησης κι Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: η παρουσίαση του 2ου τεύχους του ετήσιου λογοτεχνικού περιοδικού "ΛεξΩτεχνίες" του ΠΟΚΕΛ, με αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη και το βιβλίο του Γ. Στασινάκη, προέδρου της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. "Δρόμοι Ζωής", για την ιστορία της Εταιρείας. Προτάθηκε στα μέλη του Ομίλου να μελετήσουν το μυθιστόρημα του Ν. Καζαντζάκη, "Καπετάν Μιχάλης", για να συζητηθεί στο πλαίσιο μιας Λέσχης Ανάγνωσης, που θα λειτουργήσει ζωντανά. Τα μέλη του Ομίλου προσκλήθηκαν ηλεκτρονικά, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου, "Δρόμοι Ζωής, στα χνάρια του Νίκου Καζαντζάκη 1989-2019", του Γιώργου Στασινάκη, στις 6 Μαρτίου. 

Η 1η δια ζώσης συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης έλαβε χώρα στις 25 Σεπτεμβρίου, στον ημιυπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Συνδιοργανωτές ήταν, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη, το ΠΟΚΕΛ, ο Δήμος Λαρισαίων – «Πόλη που μαθαίνει», η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Προβλήθηκε βίντεο με συνέντευξη του Ν. Καζαντζάκη στη Γαλλική Ραδιοφωνία, ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης της ΔΕΦΝΚ, από τη Σοφία Νταλαμπέκη και εισήγηση από τη Βάντα Παπαϊωάννου - Βουτσά (μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ). Κατόπιν, οι Φίλοι τοποθετήθηκαν σύντομα για το μυθιστόρημα «Καπετάν Μιχάλης». Ακολούθησε μικρό θεατρικό αναλόγιο από το Θοδωρή Κανάκη και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τον «Καπετάν Μιχάλη» του Μάνου Χατζηδάκι, με προβολή σκίτσων (κόμικς) του σκιτσογράφου, Μάριου Μπόρα, εμπνευσμένων από το μυθιστόρημα. Τη συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Σκεντέρης και την εκδήλωση παρουσίασε ο Βαγγέλης Ρεμπάπης.

Η 2η δια ζώσης συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου το πρωί, στο cafe της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Τα θέματα ήταν, η μελέτη και συζήτηση του μυθιστορήματος του Ν. Καζαντζάκη, "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" και η συμμετοχή των μελών στη διαδικτυακή συνάντηση της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Ν. Καζαντζάκη της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ, στις 28 Νοεμβρίου 2021.