Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και ο Τομέας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν από κοινού σε όλα τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), ενημερωτικές εκδηλώσεις με αφορμή την έναρξη και διασύνδεσή τους με το καινοτόμο και μοναδικό σε Δημόσιο φορέα στην περιοχή της Θεσσαλίας, Ειδικό Ψυχογηριατρικό Ιατρείο (Ε.Ψ.Ι.). Το Ε.Ψ.Ι., το οποίο αποτελεί καινοτομία στην περιοχή της Θεσσαλίας, θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής κλινικής, με επιστημονικό υπεύθυνο του ιατρείου τον Επίκουρο Καθηγητή και Διευθυντή της κλινικής κ. Μπονώτη Κωνσταντίνο και θα πλαισιώνεται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς.
Το Ε.Ψ.Ι. θα άπτεται θεμάτων ψυχικής υγείας ατόμων άνω των 65 ετών με έμφαση κυρίως στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική της κατάθλιψης, των οργανικών ψυχικών διαταραχών και των συμπεριφορικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων στις άνοιες (BPSD), και συγκεκριμένα θα εξειδικεύεται και θα παρέχει:
1.    Πρόληψη, διαγνωστική και θεραπευτική με φαρμακολογικές και μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις των ψυχικών διαταραχών στον πληθυσμό της Κοινότητας άνω των 65 ετών
2.    Πρόληψη, διαγνωστική και θεραπευτική με φαρμακολογικές και μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις των ψυχικών διαταραχών του νοσηλευόμενου πληθυσμού άνω των 65 ετών
3.    Ψυχοεκπαίδευση ασθενών και φροντιστών των ασθενών
4.    Νευροψυχολογικό έλεγχο
5.    Κοινωνιολογική προσέγγιση και κοινωνική υποστήριξη
6.    Διαχείριση των ψυχολογικών και συμπεριφορικών συμπτωμάτων στις άνοιες
7.    Διασύνδεση με τις άλλες κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες εντός και εκτός νοσοκομείου
8.    Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για θέματα Ψυχογηριατρικής
9.    Στήριξη φροντιστών των ασθενών
10.    Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και φοιτητών επαγγελμάτων υγείας
Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν ο επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρείου, Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής κ. Μπονώτης Κωνσταντίνος, οι συνεργάτες της κλινικής και ιδιώτες Ψυχίατροι, κ. Κωνσταντίνου Αδάμος και κ. Μάλλιαρης Παναγιώτης, και ο Δρ Θεόδωρος Κυρόπουλος, Υπεύθυνος Τομέα Υγείας Δήμου Λαρισαίων.
Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ε’ Κ.Α.Π.Η., Κάρλας & Λαζαρίδη τηλ. 2410239499 την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ώρα 17:00 ενώ για τα επόμενα οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως με νεότερες ανακοινώσεις.