Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λάρισας και το παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, διοργανώνει συνεχές πρόγραμμα παρέμβασης με τίτλο «Αγωγή υγείας για ΡΟΜΑλέους», στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Η πρώτη εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκα - Υγεία - Πρόληψη» ξεκίνησε χθες και την παρακολούθησε πλήθος γυναικών της κοινότητας Ρομά Λάρισας.

Η κα Ειρήνη Σπανού, παιδίατρος της ΤΟΜΥ, ανέπτυξε το θέμα: «Προστατεύομαι από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας», η κα Ζωή Τσιρογιάννη, μαία του Κέντρου Υγείας αναφέρθηκε στο Τεστ Παπανικολάου και η κα Αικατερίνη Σουσαμλή, μαία του Κέντρου Υγείας μίλησε για το θέμα: «Καρκίνος του μαστού - Προφυλάξου».

Στο τέλος, η γενικός ιατρός - συντονίστρια της ΤΟΜΥ κα Ράνια Πινακά, συνταγογράφησε παραπεμπτικά Τεστ Παπανικολάου στις παρευρισκόμενες που ενδιαφέρθηκαν.

Η κα Εύη Μποκόρου, κοινωνιολόγος και η κα Φωτεινή Ζαχαριά, νοσηλεύτρια, ανέλαβαν τον προγραμματισμό των ραντεβού των γυναικών στο Κέντρο Υγείας Λάρισας.

Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων έχει ήδη προγραμματίσει συστηματικές μηνιαίες δράσεις στη συγκεκριμένη κοινότητα, με διαμεσολαβητή τον κ. Νίκο Παϊτέρη, έως και τον Ιούνιο του 2020 με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του συγκεκριμένου πληθυσμού σε θέματα υγείας.

Να σημειωθεί ότι το Παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, Δημοσθένους 45, τηλ επικοινωνίας: 2410231122, email:  kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr