Η Επι.Ζω. συμμετείχε για 5η συνεχή χρονιά στην  καμπάνια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με σύνθημα «Η Κοινότητα Σώζει Ζωές». Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας σε υπαίθριο χώρο, στον οποίο γινόταν ενημέρωση – εκπαίδευση, επιδείξεις και πρακτική εξάσκηση ΚΑΡΠΑ σε ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτέςαπό πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του ERC. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμονταν εκπαιδευτικά – ενημερωτικά φυλλάδια από την Επι.Ζω.
Πλήθος συμπολιτών  μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούνκαι να εξασκηθούν στην αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανακοπής, εφαρμόζοντας την τεχνική της ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση).  Η καμπάνια περιελάμβανε διοργάνωση εκδηλώσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες με την υποστήριξη τοπικών οργανισμών εκπαίδευσης στην αναζωογόνηση.
Η ΚΑΡΠΑ είναι ευκολότερη από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, και σώζει ζωές. Οι άνθρωποι φοβούνται να κάνουν ΚΑΡΠΑ και αυτό είναι κατανοητό, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι είναι μια απλή διαδικασία που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι. Απλοί πολίτες έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να σώσουν ζωές σε αυτές τις συνθήκες. Ακόμα και μια μικρή αύξηση στο ποσοστό του κοινού που εφαρμόζει ΚΑΡΠΑ σε αυτές τις περιπτώσεις θα σώσει πολλές ζωές. Επίσης χρειαζόμαστε απεγνωσμένα λήψη πρωτοβουλιών ώστε να διδάσκεται κανονικά η αναζωογόνηση στα σχολεία, και νέα νομοθεσία που να απαιτεί & να υποχρεώνει για την εγκατάσταση Απινιδωτών σε πολυσύχναστους δημόσιους & Ιδιωτικούς χώρους όπου μπορεί να συμβεί καρδιακή ανακοπή.
Οι σκοποί της Επι.Ζω. (Επιμόρφωση Ζωής), είναι εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί, πνευματικοί & ερευνητικοί. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες, επιδιώξεις και αντικείμενα υλοποιούνται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όπως επίσης και σε συνεργασία με πανεπιστημιακά, τεχνολογικά ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Γενικότερα, σκοποί της Επι.Ζω., σύμφωνα με το εγκεκριμένο καταστατικό της, είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών – επιμορφωτικών προγραμμάτων & πιστοποιημένων σεμιναρίων για ομάδες Γενικού & Ειδικού πληθυσμού.
Ευχαριστούμε το Δήμο Λαρισαίων για την υποστήριξή του και τη συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους Εθελοντές Εκπαιδευτές της Επι.Ζω. οι οποίοι συμμετείχαν ενημερώνοντας  και εκπαιδεύοντας την πληθώρα των συμπολιτών μας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.