Την προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου «Στατική ενίσχυση δαπέδου ισογείου – οροφής υπογείου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης – Τυρνάβου», συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ, υπέγραψαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Σε δηλώσεις του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «με την υλοποίηση του έργου αυτού θα μπορούμε να έχουμε ένα Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου να μπορούμε να προσκαλούμε τη νεολαία μας για να μορφώνεται ουσιαστικά και να διαπαιδαγωγείται. Με επίκεντρο το συγκεκριμένο ναό να μπορούμε να οργανώνουμε ημερίδες και συνέδρια ώστε η Λάρισα να καταξιωθεί ακόμη περισσότερο ως χώρος πολιτισμού και στο εκκλησιαστικό επίπεδο. Να μπορούμε με αξιοπρέπεια να φιλοξενούμε ημερίδες της Ιεράς Συνόδου και άλλων εκκλησιαστικών φορέων ούτως ώστε και το πνευματικό έργο να προάγουμε αλλά και τη Λάρισα να καταστίσουμε περισσότερο γνωστή».
Πρόκειται ουσιαστικά να ενισχυθεί το δάπεδο και τα θεμέλια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ώστε να δημιουργηθούν νέοι χώροι στο ναό.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι:
«Σε συνεργασία το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ξεκινάμε ένα έργο ουσίας, ένα έργο φιλανθρωπίας, ένα έργο εκπαίδευσης, ένα έργο θρησκευτικό. Ένα έργο ασφάλειας, καθώς ενισχύουμε τη στατικότητα του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου και ολοκληρώνουμε το ναό με όλους τους χώρους που έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί. Χώρους που δίνουν τη δυνατότητα για τη χρήση τους για τη βοήθεια των ευπαθών ομάδων, για εκπαιδευτική διαδικασία, για συνέδρια και συνεδριάσεις. Δίνουμε τη δυνατότητα στον Ιερό Ναό και στη Μητρόπολη να υπάρχει ένας χώρος αντάξιος της Μητροπόλεως και του μεγάλου θρησκευτικού και ανθρώπινου έργου το οποίο επιτελεί».

ert.gr