Οι πρόσφυγες έχουν βγει έξω από την πύλη του στρατοπέδου “Ευθυμιόπουλου”  φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας χαρτιά με συνθήματα στα αγγλικά. 

“Να ανοίξουν τα σύνορα”, ζητούν, για να μπορέσουν να φύγουν από το στρατόπεδο,να φτάσουν στα σύνορα και από εκεί στις χώρες της βόρειας Ευρώπης που είναι και ο τελικός προορισμός τους. Λίγα λεπτά νωρίτερα εκπρόσωποι αλληλέγγυων, συλλογικοτήτων και αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών από Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο θέλησαν να μπουν στο εσωτερικό του στρατοπέδου αλλά η αστυνομία τους ξεκαθάρισε ότι μόνο μεμονομένα μπορούν να μπουν και δεν τους επέτρεξαν την είσοδο. 

Οι εκπρόσωποι των αλληλέγγυων που βρέθηκαν σήμερα στο στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλου”  στο Κουτσόχερο θέλησαν να μοιράσουν τρόφιμα και είδη υγιεινής που είχαν συγκεντρώσει αλλά και να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας. Μάλιστα, τους μοίρασαν και ένα ενημερωτητικό σημείωμα για τα δικαιώματά τους, όπως μας είπαν, για τη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας και για το τι συμβαίνει στα σύνορα.     

thessaliatv.gr