Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνουν την επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.

Οι  Βρεφονηπιακοί  Σταθμοί  θα λειτουργήσουν κανονικά , έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα οι χώροι, τηρώντας όλα τα  μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια παιδιών και προσωπικού όπως αυτά ορίστηκαν από την επιστημονική επιτροπή λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ, έχοντας δημιουργήσει ένα φιλόξενο και προστατευμένο περιβάλλον για τα παιδιά του Δήμου μας.

Οι γονείς να είναι βέβαιοι ότι προτεραιότητά μας ήταν και θα είναι η ασφάλεια και η υγιεινή των παιδιών τους καθώς και η ομαλή προσαρμογή τους, ούτως ώστε και με τις συνθήκες του Covid-19, τα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια να περνούν τη μέρα τους ευχάριστα και δημιουργικά.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα τα χρόνια και ιδιαίτερα σήμερα.

Ζητούμε τη συνεργασία και την κατανόηση τους για το καλό όλων μας.

Μετά από συνάντηση με τους αρμόδιους και την ανακοίνωση του Υπουργείου θα θέλαμε να επισημάνουμε και τα εξής:

- Η χρήση μάσκας  για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική, ενώ είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους γονείς κατά την προσέλευση και την αποχώρηση  από τους Παιδικούς Σταθμούς 

- Παιδιά  με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας) ή και γαστρεντερικού (π.χ. διάρροιες, έμετοι)  θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να ενημερώνουν τον Παιδικό Σταθμό και η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται σύμφωνα με τη κρίση του θεράποντος ιατρού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

- Οι κανόνες ατομικής υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται  και στο σπίτι , όπως καλό πλύσιμο χεριών για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι και νερό, φτέρνισμα στον αγκώνα, τηρώντας τις αποστάσεις.

- Επιβάλλεται ο προγραμματισμός των εμβολιασμών που έχουν καθυστερήσει

- Οι γονείς δεν θα εισέρχονται στον Παιδικό Σταθμό σε καμία περίπτωση. Η προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται σταδιακά. Επισημαίνεται ότι δύναται να γίνει χρήση όλων των εισόδων του κάθε παιδικού σταθμού.

- Ο  αερισμός όλων των χώρων του Παιδικού σταθμού και η απολύμανση χώρων, επίπλων, παιχνιδιών θα είναι συνεχείς.

- Εάν υπάρξει αυλισμός θα γίνεται σε διαφορετική ώρα και χωρίς ανάμειξη των ομάδων

- Το απογευματινό τμήμα προς το παρόν δε θα λειτουργήσει 

- Θα γίνει προσπάθεια για διενέργεια Rapid Test στο προσωπικό

- Συνεχίζεται η λειτουργία ομάδας υποστήριξης από ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, λογοθεραπεύτρια για παιδιά, γονείς και προσωπικό

- Όσον αφορά την καταβολή τροφείων ενημερώνουμε ότι όσοι γονείς πλήρωσαν για το μήνα Νοέμβριο δε θα πληρώσουν το μήνα Ιανουάριο.

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε Καλή,  Δημιουργική & Ευλογημένη Χρονιά, με ΥΓΕΙΑ σε όλους μας.