Ακόμη και περασμένα μεσάνυχτα, προκαλώντας μια απίστευτη αναστάτωση, τηλεφωνούν οι απατεώνες με τα τροχαία που τις τελευταίες ημέρες έδρασαν ξανά στη Λάρισα. 

Είναι οι απατεώνες που συστήνονται ως αστυνομικοί και σοκάρουν τα ανυποψίαστα θύματα λέγοντας ότι συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) προκάλεσε θα- νατηφόρο τροχαίο δυστύχημα. 

Συνεργός των απατεώνων εμφανίζεται ως το παιδί του θύματος που κλαίγοντας εκλιπαρεί σε βοήθεια, για να φανούν ακόμη πιο πειστικοί και να αποσπάσουν χρήματα με τα οποία υποτίθεται θα «λαδωθούν» κρατικοί αξιωματούχοι.

 Έτσι ώστε ο οδηγός του αυτοκινήτου και «παιδί» του θύματος να αφεθεί ελεύθερος και ας προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα όπου χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή. 

Τα τελευταία δυο 24ωρα δεκάδες Λαρισαίοι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από τους απατεώνες, μια εκ των οποίων παρίστανε την κόρη ενώ μέχρι χθες τουλάχιστον, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, δεν είχε καταγγελθεί απάτη παρά μόνο απόπειρες. 

Εδώ και καιρό, για την ίδια απάτη και σε όλη την Ελλάδα όπου η σπείρα έχει απλώσει τα δίχτυα της, γίνονται συλλήψεις Βούλγαρων υπηκόων.

Παρά την μεγάλη έκταση του φαινομένου οι εγκέφαλοι της σπείρας που εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Βουλγαρία δεν έχουν συλληφθεί.

Βαγγέλης Κακάρας (Ελευθερία)