Μάρτυρες σε περιστατικό βίας, με αφορμή το ηλεκτρονικό τσιγάρο, έγιναν οι επιβάτες της γραμμής του ΚΤΕΛ Λάρισας για Αθήνα. Μας το περιγράφει μια εκ των επιβατών η οποία το κοινοποίησε και στην διοίκηση του ΚΤΕΛ Λάρισας.

"Στη διαδρομή του ΚΤΕΛ των 18:00 από Λάρισα για Αθήνα την Κυριακή 27/11 και λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα, μία κοπέλα ζήτησε πολύ ευγενικά από τους δύο μεσήλικες πίσω της που κάπνιζαν σε όλη τη διαδρομή ηλεκτρονικό τσιγάρο να σταματήσουν. Ο γηραιότερος εκ των δύο της έβαλε τις φωνές, τότε ο νεαρός δίπλα στην κοπέλα του ζήτησε να ηρεμήσει.

Αντίθετα όμως, ο δεύτερος εκ των δύο μεσήλικων που κάπνιζαν σηκώθηκε με σκοπό να επιτεθεί στο νεαρό και του είπε αυτολεξεί “σκάσε γιατί αλλιώς δεν θα φτάσεις σήμερα στο σπίτι σου” και αρκετά άλλα που δεν χρειάζεται να αναφερθούν εδώ. Στο περιστατικό αντέδρασε μόνο ένα άλλο ζευγάρι, οπού στήριξε την κοπέλα. Οι μεσήλικες τότε συνέχισαν να καπνίζουν και να βρίζουν τα τέσσερα αυτά άτομα. Αντέδρασαν κάποιοι ακόμα, αλλά δέχτηκαν και αυτοί προσβολές και κυρίως απειλές. Το αναφέραμε στον οδηγό μετά από λίγο, αλλά δεν γνώριζε όπως είπε εάν επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε κλειστό χώρο.

Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά ότι δύο ενήλικες έβρισαν πολύ χυδαία, προκάλεσαν, απείλησαν και προσέβαλλαν χωρίς κανένα λόγο. Ήταν μία θλιβερή στιγμή την οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι βρίσκονταν στο συγκεκριμένο λεωφορείο. Υπάρχει επίσης απόσπασμα από το περιστατικό “τραβηγμένο” με κινητό.

Προσωπικά ως μάρτυρας, αναφέρω το περιστατικό και έχω τις επαφές των μαρτύρων ώστε να ενημερωθεί η διοίκηση των ΚΤΕΛ, εάν βέβαια τους ενδιαφέρει. Κλείνοντας, είναι αδιανόητο το γεγονός πως ο οδηγός δεν γνώριζε εάν επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικού σιγάρου στο όχημα του.

Είναι δικαίωμα μας να νιώθουμε ασφαλείς απέναντι σε τέτοιου είδους αμόρφωτες καρικατούρες."

Καλό θα ήταν η διοίκηση του ΚΤΕΛ Λάρισας να αποσαφηνίσει τους κανόνες συμπεριφοράς των επιβατών στα λεωφορεία. Πόσω μάλλον αν επιτρέπεται η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου που φαντάζει απλούστερο...

Ε.Λ.