Χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές και σχετικά πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Για την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, προβλέπονται χιονοπτώσεις το πρωί στην Κεντρική Μακεδονία –κυρίως στη Χαλκιδική-, το απόγευμα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια, στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ημιορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα προβλέπεται εξασθένηση σε όλα τα ηπειρωτικά και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ισχυρός θα είναι ο παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα διατηρηθεί στα βόρεια έως και το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, για την Παρασκευή, εκτός από τις χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι –κυρίως στη Θεσσαλία. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, από τα 500μ. και πάνω. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά παροδικά αυξημένη. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο θα παρατηρηθεί στα ανατολικά και βόρεια του νομού και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Το βράδυ, θα χιονίσει και στα υπόλοιπα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια, με χαμηλότερο υψόμετρο. Ως ενδεικτικό η ΕΜΥ δίνει τα 500 μέτρα. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά παροδικά αυξημένη με χιονόνερο ή χιόνι, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από μείον 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπεται λίγη συννεφιά με χιονόνερο, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγη συννεφιά προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες συννεφιά και στην Κρήτη τοπικές βροχές και βαθμιαία χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.