Με περισσότερα από …150 ράμματα σε όλο του το σώμα βγήκε από νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύονταν, ο 51χρονος άνδρας ο οποίος, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιουλίου, δέχτηκε μια πρωτοφανή σε εκτέλεση και αγριότητα επίθεση στην οδό Τσιμισκή στη Λάρισα.

Δύο αυτοκίνητα εγκλώβισαν το δικό του ώστε να μην μπορεί να διαφύγει, τον τράβηξαν έξω και άρχισαν να τον χτυπούν με ξύλινα ρόπαλα τα οποία είχαν πάνω τους «πριτσινωμένα» καρφιά. Πέντε βάραγαν και ένας βιντεοσκοπούσε…

Στην αρχή, αντιστάθηκε, έριξε και εκείνος, αλλά οι ροπαλιές τον κατέβαλαν.

Ο ίδιος γεροδεμένος, ψηλός και ογκώδης, με βάρος πάνω από 140 κιλά, διαπρεπής τεχνίτης στο κανονικό του επάγγελμά του, από τους πιο γνωστούς στην πιάτσα των σκληρών της Λάρισας και ειδικά στον κόσμο της νύχτας. Ιδιαίτερα εκδικητικός αν τον πειράξεις. Παλιότερα πέρασε για ένα φεγγάρι και από την Χρυσή Αυγή - από τους πρώτους που δραστηριοποιήθηκαν στην εδώ περιοχή. Ήταν τόσο το ξύλο που δέχτηκε που αν στη θέση του ήταν άλλος θα είχε μείνει στον τόπο.

Οι δράστες επίσης …διακεκριμένοι. Σκληροί και αδίστακτοι, γόνοι «γνωστής οικογενείας» με πλούσια δράση παλαιότερα στη Λάρισα, οι οποίοι τώρα τελευταία αρχίζουν να παίρνουν ξανά κεφάλι στις δουλειές της νύχτας.

Η αστυνομία γνωρίζει φυσικά τα πάντα. Ξέρει ακόμα και πως σκέφτονται τόσο ο ένας όσο και οι άλλοι. Όλοι είναι βέβαιοι ότι το περιστατικό της Τσιμισκή είναι μόνον η αρχή του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών που άνοιξαν.

Υπάρχουν άλλωστε μαρτυρίες που αναφέρουν ότι το θύμα ακούστηκε να λέει την ώρα που τον χτυπούσαν: «σκοτώστε με τώρα, άμα ζήσω θα σας βρω έναν, έναν…».

Με άλλα λόγια η …νυχτερινή Λάρισα βρίσκεται σε αναβρασμό. Ο θεός να βάλει το χέρι του…

Κώστας Τόλης