Ευθείες βολές κατά του δημάρχου κ. Απ. Καλογιάννη, τον οποίο κατηγορούν για συστηματική υποκρισία, από την αντιπολίτευση του Δήμου Λαρισαίων σε κοινή ανακοίνωση των επικεφαλής των παρατάξεων (Ρένα Καραλαριώτου, Κώστα Τζανακούλη, Εκτωρα Νασιώκα και Ντίνου Διαμάντου). Η σχετική ανακοίνωση φέρει τον τίτλο  «Το  Πάρκο Ευχών δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα …» και σε αυτή σημειώνονται τα εξής:  «Η συστηματική υποκρισία του Δήμαρχου είναι χειρότερη και από τον λαϊκισμό. Μπορεί να χειραγωγεί την δημοτική του ομάδα , χρησιμοποιώντας την ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις «πονηρές» και αδιαφανείς  απευθείας αναθέσεις που αποφασίζει ο ίδιος και μια μικρή ομάδα γύρω από αυτόν , αλλά την αντιπολίτευση , τον ενημερώνουμε , ότι δεν μπορεί και δεν θα την χειραγωγήσει .
Ο κ. Καλογιάννης για άλλη μια φορά κατάφερε να διχάσει .
 Εμείς ως αντιπολίτευση ,  είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία  από όπου και αν προέρχεται,  αλλά και να σταθούμε απέναντι σε κάθε «σκανδαλώδη» διαδικασία της δημοτικής αρχής . Οι πολίτες   ζητούν λύσεις στα πολλά και σημαντικά προβλήματά τους .Εμείς είμαστε εδώ να εργαστούμε  από κοινούπρος αυτή  την κατεύθυνση.
Ο σωστός και έγκαιροςπρογραμματισμός ενός έργου ή μιας δράσης είναι αυτός όμως που μπορεί να διασφαλίσει, με εντιμότητα , την ολοκλήρωση και σωστήλειτουργίαοποιουδήποτεέργου . Έννοιες όμως άγνωστες στην δημοτικήαρχή, αφού τους …αιφνιδίασανακόμη  και τα  Χριστούγεννα !
Η επιτυχία του εγχειρήματος του Πάρκου των Ευχών – το οποίο όλοι επιθυμούμε και ψηφίσαμε – δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας , δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για «υπόγειες διαδρομές» . Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. 
Ο κ. Καλογιάννηςκαι οι συνεργάτες του , είναι πλέον ορατό σε όλους , ότι ή μένουν άπρακτοι παρακολουθώντας απλώς τα προβλήματα της πόλης ή προσπαθούν την «τελευταία στιγμή» με…αδιαφανείς και ύποπτεςδιαδικασίες  . Τι εννοούμε ; Τρία χρόνια εξαγγέλλουν τα «μεγάλα έργα « στην πόλη , λένε τώρα ότι θα ξεκινήσουν του χρόνου , ενώ  του παραχρόνου τελειώνει η θητεία τους … Τρία χρόνια λένε ότι θα νοικοκυρέψουν την Λάρισα …όμως οι δρόμοι της Λάρισας μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα…αγώνες ανωμάλου δρόμου !  Αποφασίσανε να λειτουργήσουν το Πάρκο Ευχών αλλά ..μπερδέψανε την ημερομηνία των Χριστουγέννων και … «αναγκαστικά» κάνουν «σκανδαλώδειςευνοϊκές»αναθέσεις για να προλάβουν !!
Τώραο Δήμαρχος βλέπει και τα …φαντάσματα των Χριστουγέννων δηλώνοντας ότι εμείς «επιχειρούμε να ναρκοθετήσουμε την προσπάθεια» . Ας ασχοληθεί με την ,  υποδιάλυση,  παράταξη του και ας αφήσει τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια.
Ο κ. Καλογιάννηςκαταλαβαίνοντας ότι έχειχάσει την ευκαιρία να αλλάξει την πορεία της πόληςκαταφεύγει σε εντυπωσιασμούς καιαναθέσεις .
Οι <χειραγωγημένες>αναθέσεις , όποιουποσού , αποτελούνπλέον , το πολιτικόστίγμα τουκ. Καλογιάννη . Η  δε ενδεχόμενηδιασύνδεση του  με επιχειρηματικά συμφέρονταπροβάλλει στον ορίζοντα και εγείρει πολλά ερωτηματικά που πιθανόν χρήζουν και περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης.
Αναρωτιόμαστε αλήθεια, μήπως οι αόριστες κατηγορίες «λάσπη» περί «αναθέσεων σε 4 αδελφέςεταιρείες» που εκτόξευε ως αντιπολίτευση ο κ. Καλογιάννηςκαι τις «μάζευε» μετά  μπροστά στον ανακριτή, μετατράπηκαν τελικά σε αποκλειστικά δικό του «εργαλείο» μαζικών απευθείας  αναθέσεων και τώρα που αποκαλύπτεται χάνει την ψυχραιμία του;

Μερικές επισημάνσεις προς τον κ. Δήμαρχο :
1.    Φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι –η αντιπολίτευση,το χιόνι , οι πολίτες η ημερομηνία των Χριστουγέννων  ,  οι “αόρατες δυνάμεις”! Φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο , τον Δήμαρχο . Λες και δεν είναι  αυτός Δήμαρχος . Το όποιο  δικό του έργο και τις όποιες δικές του παραλήψεις κρίνουν  οι πολίτες και η αντιπολίτευση. Η έννοια της αυτοκριτικής του είναι τελείως άγνωστη.
2.     Από όσα ο ίδιος ομολογεί, έσυρε τη δημοτική του παράταξη να στηρίξει την <πονηρή>διαδικασίααπευθείαςανάθεσηςεκμίσθωσης του Λουνα Παρκ και του Παγοδρομίουεπειδή δεν προγραμμάτισανπότε είναι τα Χριστούγεννα ! και μετα του φταίει η αντιπολίτευση που καταγγέλλει όλα αυτά αλλά και κάποιοιδικοί του που καταψήφισαν.
3.    Αναφέρειστην ανακοίνωσή του ότι «οι όροι της εκμίσθωσης ήταν σαφέστατα συμφέροντες για τον Δήμο , με τίμημα μεγαλύτερο της δημοπρασίας …» . Υπενθυμίζουμε :  με την δημοπρασία ο Δήμος θα εισέπραττε 105.000ευρω ενώ με την απευθείας εκμίσθωση που επιλέχθηκε 70.000 ευρώ ! Από πότε το ποσό των  70.000 είναι μεγαλύτερο από το ποσό των 105.000ευρω ?
4.    Υποστηρίζει ,  ότι μέλημα της δημοτικής αρχής  είναι η στήριξη των Λαρισαίων επαγγελματιών .
  Αληθεύει ότι  ενώ , όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «έχουνπραγματοποιηθείτέσσεριςανοικτέςδιαδικασίες  ( διαγωνισμοί και δημοπρασίες )..», στον «διαγωνισμό» για την προβολή του Πάρκου η εταιρεία που πήρε μετα από «δημοπρασία» την προβολή του Πάρκου με προϋπολογισμό 74.214 ευρωείναι η ίδιαεταιρεία που ,προφανώςτυχαία , πήρε με «διαγωνισμό»και την διαφήμιση του ΦεστιβάλΠηνειού; Είναι Λαρισαϊκή η εταιρεία; Έχειενδεχομένωςκάποια «σχέση» μεστενό σας συνεργάτη;
5.    Μας «απειλήσατε» στο δημοτικό συμβούλιο ότι  οι  αναθέσεις που γινόταν ( δηλαδή αυτές που ο ίδιος κάνατε ) σε  συγκεκριμένο επιχειρηματία το 2015 και το 2016 για το Παζάρι  θα τις σταματήσετε!Δηλαδή θα σταματήσετε τις αναθέσεις που ο ίδιος κάνατε !!! Και ότι δεν μπορεί ο ίδιος επιχειρηματίας να θέλει να είναι ανάδοχος και στο Πάρκο των Ευχών ! Δηλαδήομολογείτε ότι όλα αυτά τα χρόνιατουδίνατεαναθέσειςαλλά τώρα τέρμα !Θα κάνετε και μήνυση στον εαυτό σας μήπως για όλα αυτά ;  Και αναρωτιόμαστε :Για το Λουνα Παρκ του Παζαριού  του 2018 θα έχουμε ανάδοχο τον επιχειρηματία από το Πάρκο των Ευχών ή θα επιλέξετε κάποιον άλλον …καταγγέλλοντας τον φετινό ..!
Υ.Γ1 .   Ο κ. Καλογιάννης θα έπρεπε να «απολογηθεί» για την τραγωδία που παίζεται επι τρία χρόνια με τίτλο «Θεσσαλικό Θέατρο στο κρεβάτι του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Προκρούστη» και την «ορφάνια» - ακέφαλο από καλλιτεχνικό διευθυντή  με ευθύνη της δημοτικής αρχής  επι δυο  χρόνια σχεδόν!  Γνωρίζει αυτό που ο λαός λέει «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»; 
Υ.Γ2.ΚύριεΚαλογιάννη , φαίνεται ότι δεν σας  έγινεμάθημα , το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η προηγούμενη προσπάθεια σας  , με παράνομες και αδιαφανείς  διαδικασίες, να προσλάβετε στη θεση του γενικούγραμματέα του Δήμου τον στενό σας συνεργάτηκαι κουμπάρο , τον πρώηνγραμματέα  ΣΥΡΙΖΑ Λαρισας κ. Μάνθο Σαρρή . Προκαλέσατε μέχρι και (ν)τροπολογία στην βουλή για να τον προσλάβετε . Τελικώς η εξέλιξη της υπόθεσης σας οδήγησε σε πλήρη αναδίπλωση . Τον ίδιο ζήλο ευχόμαστε να δείχνατε  και για  τα προβλήματα που απασχολούν τους  Λαρισαίους.»