Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της επιμόρφωσης των Κοινωνικών Επιστημόνων και του Διοικητικού προσωπικού της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, που αφορά στη Δυναμική των Διαπροσωπικών Σχέσεων στον Εργασιακό Χώρο.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α) και είναι ήδη σε εξέλιξη ο δεύτερος κύκλος που αφορά στην επιμόρφωση των Κοινωνικών Επιστημόνων που απασχολούνται σε όλες τις Δομές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Στόχος του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι να αποκομίσουν οφέλη που θα τους βοηθήσουν να αναγνωρίσουν την ανθρώπινη διάσταση ενός οργανισμού ψυχικής υγείας προσλαμβάνοντάς τον ως «όλον», ο οποίος απαρτίζεται από τα ίδια τα μέλη και τις εργασιακές τους σχέσεις αλλά και να αντιληφθούν τη δημιουργικότητα ως απάντηση στην αλλαγή συνδεδεμένη με την ανάγκη για προσωπική ανάπτυξη, αναζήτηση γνώσης και την επιθυμία για άμιλλα.
Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης συνολικά περιλαμβάνει 4 workshops με έναρξη τον Οκτώβριο του 2018 και ολοκλήρωση τον Ιανουάριο του 2019. Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Αθηνά Μαρούδα – Χατζούλη, Ph.D, Επικ. Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ, Ψυχολόγος, Ομαδική Αναλύτρια, Επόπτρια & Εκπαιδεύτρια – Αναλύτρια της Ε.Ε.Α.Ο.&Ο.Ψ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωση εργαζομένων εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και υλοποιείται με την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Λαρισαίων και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας.