Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» Δήμου Λαρισαίων υλοποιεί διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Καλλιέργεια της κριτικής σκέψης μέσα από το Αρχαίο Δράμα: Ζητήματα δικαιοσύνης, ισότητας και ετερότητας».

Το επιμορφωτικό εργαστήρι εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος  «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και έχει στόχο την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των εκπαιδευομένων μέσα από την επαφή τους με αποσπάσματα αρχαίου δράματος.

Οι επιμορφούμενοι θα διαπιστώσουν ότι μέσα από την ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων δράματος, και χωρίς να διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο,  μπορούν να στοχαστούν και να μιλήσουν περισσότερο κριτικά σχετικά με ζητήματα δικαιοσύνης, ισότητας, ετερότητας, σχέσης των δύο φύλων, πολιτειότητας και ηθικής.

Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ενασχολούμενους με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και στο ευρύτερο κοινό με ενδιαφέροντα για το συγκεκριμένο θέμα.  Για την αξιοποίηση της μεθόδου δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση.

Ημερομηνίες υλοποίησης: 14 και 15 Μαρτίου 2020

Διάρκεια και ώρες: 10 ώρες (2 συναντήσεις των 5 ωρών η κάθε μια), 11:00-16:00

Τόπος:  ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ   (Μύλος του Παππά - Γεωργιάδου 53)

Αριθμός εκπαιδευομένων: Μέχρι 20 άτομα

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τις δυο συναντήσεις και θα εκπονήσουν την τελική εργασία, θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης 50 ωρών (10 ώρες για τις δυο συναντήσεις και 40 ώρες για την εκπόνηση της εργασίας)

Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Για γενικές  πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

- στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων: Οικονόμου εξ Οικονόμων 8α & Ρούσβελτ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249 και 2410680250.

Για Εγγραφές:

Στην κ.Χριστίνα Ηλιάδη – Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων ΔΔΕ Λάρισας (μόνο για εκπαιδευτικούς Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Τηλ.2414400010,  mail: didelar@sch.gr

- στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων: https://learninglarissa2016.wordpress.com/arxaio-drama-2020-dik/

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: έως και την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020.