Ο 3ος κύκλος των επιμορφωτικών Σεμιναρίων «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία» που διοργανώνει το Future Library,  το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ με τη συνεργασία των σχολικών συμβούλων Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας κ. κ. Ιωάννη  Ηλιούδη και Ηλία Λούκα έχει ήδη εξασφαλίσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών  και συνεχίζεται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» στις 3 και 4 Μαρτίου.

Η Γυναίκα της Ζάκυθος και η ένταξή της στο σολωμικό corpus. Οι ερμηνείες για την Αντιγόνη του Σοφοκλή που προκύπτουν από τη σύγχρονη κριτική σκέψη. Οι κρίσιμες αποφάσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου και η μέθοδος που χρησιμοποιούσε για να καταλήξει σε αυτές. Το πολύπλοκο τραπεζικό σύστημα και η λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας. Αυτά είναι κάποια από τα  ζητήματα που θα εξετάσουν οι εισηγητές των Σεμιναρίων, διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα της χώρας. Σκοπός  των Σεμιναρίων είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητών φροντιστηρίων, ανέργων καθηγητών και φοιτητών για τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλης Γυμνασίων και Λυκείων.

Η ηλεκτρονική «βιβλιοθήκη» του Future Library ανανεώνεται συνεχώς καθώς τα Σεμινάρια που ολοκληρώνονται ανεβαίνουν στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης edu.futurelibrary.gr. όπου έχει συγκεντρωθεί εκπαιδευτικό υλικό ευρέως φάσματος,  στο οποίο ο ενδιαφερόμενος μ ορεί να προστρέξει και να το αναπαραγάγει   οποιαδήποτε στιγμή.

Το πρόγραμμα των Σεμιναρίων της Λάρισας περιλαμβάνει τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία και Οικονομία και αναλυτικά έχει ως εξής:

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 17:00 – 19:00 

«Ο Σολωμός, η σάτιρα και Η Γυναίκα της Ζάκυθος».

Με την Κατερίνα Τικτοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΑΠΘ.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 19:00 – 21:00

«Η σύγχρονη κριτική σκέψη για την Αντιγόνη του Σοφοκλή».

Με την Ευφημία Καρακάντζα, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σάββατο 4 Μαρτίου  2017, 10:00 – 12:00

«Ελευθέριος Βενιζέλος: μεθοδολογία διακυβέρνησης».

Με τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Καθηγητή Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.»

Σάββατο 4 Μαρτίου  2017, 12:00 – 14:00

«Το τραπεζικό σύστημα: Από το σιωπηλό εμπόριο στην πολιτική της ανοικτής αγοράς και στη λειτουργία της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας».

Με τη Ζιζή Σαλίμπα, Διδάκτορα της Οικονομικής Ιστορίας, Εμπειρογνώμονα.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων η προεγγραφή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας να ενημερώσετε τη βιβλιοθήκη το αργότερο έως την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017.

Η είσοδος είναι ελεύθερη | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα σεμινάρια ή να δηλώσουν τον τίτλο που τους ενδιαφέρει. 

Ώρες εγγραφών στη Βιβλιοθήκη: Δευτέρα: 13:00 – 20:00, Τρίτη ως και Παρασκευή 8:00 -14:30

Τηλ. Επικοινωνίας: 2410 531973 & 2410 533390, Ε-mail: dkblkk@otenet.gr

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» |28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 412 23, Λάρισα 

Παρακολουθήστε εδώ τις μαγνητοσκοπημένες εισηγήσεις των επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Για πληροφορίες σχετικά με θέματα Τύπου επικοινωνήστε με την OPUS 210 3242869:

Μάνια Ντάνου communication@opusltd.com | 6937056207

Ναταλία Κατηφόρη natalia@opusltd.com | 6972345289