Αντιπροσωπεία αθλητών από τη Γερμανία υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένοι αθλητές φιλοξενούνται από την  Αθλητική Ένωση Λάρισας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων, που διοργανώνει και χρηματοδοτεί εν μέρει το Ομοσπονδιακό Κρατίδιο της Γερμανίας «Mecklenburg-Vorpommern» και ειδικότερα το «Sportjugend Mecklenburg-Vorpommern» (Γραφείο Αθλητισμού και Νεολαίας του κρατιδίου Mecklenburg-Vorpommern).
Το Πρόγραμμα αφορά τη δυνατότητα ανταλλαγής νέων, με αφορμή τη συνεργασία Αθλητικών Συλλόγων των δύο χωρών, με σκοπό τη γνωριμία του τρόπου ζωής και των αθλητικών και πολιτιστικών συνηθειών των νέων κάθε χώρας, καθώς επίσης και τη γνωριμία με την κουλτούρα της περιοχής μέσα από την ξενάγηση στα σημαντικότερα και ενδιαφέροντα μνημεία και αξιοθέατά της.

Σημειώνεται ότι από την ελληνική πλευρά συμμετέχει στο πρόγραμμα η Αθλητική Ένωση Λάρισας «Προμηθέας», ενώ από την γερμανική πλευρά συμμετέχουν από κοινού δύο (2) αθλητικοί Σύλλογοι του κρατιδίου (SV Warnemünde Fußball και SV Waren 09).
Τέλος, ο κ. Παπαχαραλάμπους μοίρασε στη γερμανική αντιπροσωπεία αναμνηστικά λευκώματα από τα αξιοθέατα της Θεσσαλίας.