Στα Φάρσαλα βρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των τακτικών του επαφών με τους πολίτες του Νομού.
Κύριο θέμα συζήτησης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης – όπου τον υποδέχτηκαν, η Πρόεδρος κ. Μαργαρίτα Γκότη και μέλη της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων - , αλλά και κατά τις συναντήσεις του με κατοίκους της επαρχίας, η αναστάτωση που έχει προκληθεί, από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, καταλόγισε στην Κυβέρνηση προχειρότητα, ανικανότητα και έλλειψη σχεδιασμού.
«Με δεδομένο τον διαπιστωμένα μεγάλο αριθμό λαθών, πρέπει η Κυβέρνηση να αποσύρει τους αναρτημένους χάρτες, ώστε να γίνουν άμεσα διορθώσεις.
Ακόμη, να υπάρξει άμεσα δέσμευση, για επιστροφή του καταβληθέντος παραβόλου, σε όλους τους πολίτες των οποίων οι υποθέσεις δικαιωθούν από τις αρμόδιες επιτροπές.
Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει ως αντίβαρο στην άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία στην οποία θα έχουν υποβληθεί», δήλωσε ο κ. Κέλλας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και στις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
«Αφήστε τους αγρότες να καλλιεργήσουν τη γη τους», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Λαρισαίου βουλευτή, στέλνοντας “μήνυμα” στην Κυβέρνηση, αφού όπως επεσήμανε, «ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, που είδαν τις εισφορές τους, να διπλασιάζονται, ακόμη και να τριπλασιάζονται, είναι οι μεγάλοι χαμένοι του ΕΦΚΑ».
Τέλος, αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, επεσήμανε:
«Για πολλοστή φορά, ο ελληνικός λαός βρίσκεται θεατής, στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Για πολλοστή φορά οι Κυβερνώντες, με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους, οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδα.
Η Υγεία καταρρέει, η Παιδεία οπισθοδρομεί, η Οικονομία βουλιάζει, η Ανομία κυριαρχεί.
Η “Συμφωνία Αλήθειας” που υπογράφουμε καθημερινά με τους πολίτες της χώρας δεν είναι ευχολόγιο, αλλά μια ρεαλιστική πρόταση οριστικής απαλλαγής από τις παθογένειες του παρελθόντος.
Ο αγώνας αυτός δεν είναι κομματικός, αλλά εθνικός και δεν περισσεύει κανείς».