Κατά την παραμονή του στην πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην 1η Στρατιά/EU-OHQ,  ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς, Στρατηγός Musa Avsever, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ομάδα επιτελών του καθώς και ελληνική αντιπροσωπεία, επισκέφτηκε το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της μόνιμης έκθεσης παίρνοντας πληροφορίες από την υπεύθυνη κ. Φανή Καλοκαιρινού για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, πριν και μετά την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.
Με έμφαση στον άνθρωπο, την κατοικία και την εργασία του, αναφέρθηκαν τα δομικά στοιχεία του παραδοσιακού - αγροτικού πολιτισμού στη Θεσσαλία, κατά το διάστημα αυτό, καθώς και η αστικοποίηση που επήλθε με την εισροή ευρωπαΐκών στοιχείων από το 1881 και μετά.
Ακολούθησε περιήγηση στην περιοδική έκθεση «Τέχνης Υφαντουργήματα», όπου αναλύθηκαν οι βασικές τεχνικές της θεσσαλικής υφαντικής, με αναφορά στις φυσικές χρωστικές καθώς και στα σχέδια και τη χρήση των θεσσαλικών υφαντών.
Στην επίσκεψη παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, η πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου κες Εύη Παπαχατζοπούλου και Εύα Κούρτη.