Μετά την επίσκεψή της στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των δικαστικών φυλακών της πόλης μας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αμέσως μόλις πληροφορήθηκα τη λειτουργία του «μικρού και έξυπνου» Μουσείου των δικαστικών φυλακών της Λάρισας με έργα των κρατουμένων έσπευσα να το επισκεφτώ. 

Έτσι την προηγούμενη Παρασκευή 17/6 πήγα στο Μουσείο. Συγκινήθηκα και εντυπωσιάστηκα από τα έργα και την προσπάθεια των κρατουμένων να εκφράσουν μέσα από την τέχνη το βάσανο της ψυχής τους. 

Νομίζω ότι τα σχολεία της πόλης πρέπει να επισκεφτούν αυτό το μουσείο για να δουν τα παιδιά ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να ανθίσει ακόμα και μέσα σε συνθήκες απομόνωσης, και μέσα σε ανθρώπους που βρίσκονται έγκλειστοι για λάθη και παραπτώματα που έχουν κάνει.

Θέλω να συγχαρώ το διδακτικό προσωπικό του ΣΔΕ και τον Διευθυντή του κ. Γιώργο Τράντα για τη φροντίδα τους και την αγάπη με την οποίαν ασχολούνται με τους κρατουμένους.

Τους βεβαιώνω ότι θα φροντίσω να πραγματοποιηθεί το αίτημά τους για τη δημιουργία λυκείου στο σχολείο τους.

Ακόμα, θα προσπαθήσω να βρίσκομαι κοντά και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών της πόλης μας που τόσο δύσκολο έργο επιτελούν.»