Με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες που δέχτηκε από πολίτες, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, επιθυμεί να ενημερώσει ότι τα άτομα που ζητούν χρήματα στο δρόμο, σε υπηρεσίες,  καταστήματα και σπίτια, επικαλούμενα το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες, δεν έχουν καμία σχέση με τα προγράμματά του, αλλά εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του κοινού γύρω από το θέμα των εξαρτήσεων, προκειμένου να αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.
Τα κυκλώματα αυτά έχουν επινοήσει ποικίλους τρόπους για να εισπράττουν χρήματα εκ των οποίων οι συνηθέστεροι είναι:
1.    Η πώληση περιοδικών αγνώστου προελεύσεως με θέμα τα ναρκωτικά, «έργα λαϊκής τέχνης», εικόνες, κεριά, ημερολόγια στο δρόμο, σε σπίτια, σε εκκλησίες, σε υπηρεσίες, σε καταστήματα και εταιρίες.
2.    Η δήθεν οικονομική ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ ή κάποιας Θεραπευτικής Κοινότητας με παροχή αποδείξεων χωρίς διάτρηση που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου.
3.    Η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση ή η παραμονή σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση και παραμονή που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν, κ.α.
Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, για μία ακόμη φορά προειδοποιεί το κοινό και εφιστά την προσοχή του για την αποφυγή εκμετάλλευσης και απάτης από τα κυκλώματα αυτά. Το φαινόμενο είναι παλιό, και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχει κατ’ επανάληψη εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις.
Ενημερώνει επίσης, ότι όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και ότι οι εξαρτημένοι και οι οικογένειές τους δεν χρειάζεται να καταβάλλουν χρήματα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για την ενίσχυση του θεραπευτικού προγράμματος.
Επισημαίνεται ιδίως, ότι η παροχή χρημάτων σε χρήστες ουσιών, που επίσης επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από τους πολίτες με τους παραπάνω τρόπους, δεν τους προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι ότι τα χρήματα που θα προσφερθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ουσιών. Εάν οι πολίτες επιθυμούν, ωστόσο,  να προσφέρουν κάτι στους χρήστες που τους προσεγγίζουν, είναι προτιμότερο να τους παρέχουν τροφή.
Οι δωρεές των φορέων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών προς το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ μπορούν να γίνουν με κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας 227/296010 – 90.