Επιτυχία σημείωσαν οι ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελασσόνα και Αγιά  στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly που διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO (από 28/2 έως 3/3 στη Λάρισα).
Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους Δήμους Ελασσόνας και Αγιάς αντίστοιχα και είχαν ως θέμα «Ενεργειακές Κοινότητες και Ευφυής Γεωργία»
Στις ημερίδες οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που δίνει στον τομέα της βελτιστοποίησης της παραγωγής και τη μείωση του κόστους παραγωγής η ευφυής γεωργία και οι ενεργειακές κοινότητες. 
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση της Ελασσόνας απηύθυναν ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου και στην εκδήλωση της Αγιάς ο αντιδήμαρχος Βασιλης Σμυρλης.
Επίσης από την πλευρά των διοργανωτών μίλησαν ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων εντεταλμένος για την Agrothessaly κ. Παν. Νταής και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ – HELEXPO κ. Αλέξης Τσαξιρλής.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι κ.κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου Καθηγητής Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου ο οποίος μίλησε για την  ανάπτυξη της έρευνας με τεχνολογίες Αιχμής  και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Greensesco Διευθυντής Ανάπτυξης Greenesco κ. Δημήτρης Κόλλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στους τρόπους βελτιστοποίησης της ποσότητας και της ποιότητας παραγωγής επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων, στην βέλτιση μεταποίηση, τυποποίηση κ.α.
Τέλος για  Εφαρμογές Ευφυούς Γεωργίας, μίλησε ο κ. Χάρης Μωυσιάδης Business Development Manager Future Intelligence.

Οι επόμενες ημερίδες
Επίσης, ανάλογες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Κιλελέρ (Αμφιθέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Nίκαιας, 7 μ.μ.) την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στο Δήμο Φαρσάλων (Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, 7 μ.μ.), την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στο Δήμο Τυρνάβου (Εμμανουήλειο Πνευμ. Κέντρο Τυρνάβου, 7 μ.μ.) την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και στο Δήμο Τεμπών την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου (Αιθ. Δημοτικού Συμβουλίου, Μακρυχώρι 7 μ.μ.).