Με την παρότρυνση του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, αναπτύσσεται πλέον συνεργασία ανάμεσα σε δυο Υπουργεία, Παιδείας και Πολιτισμού/Αθλητισμού, με την ένταξη 18 ακόμη σχολικών συγκροτημάτων (41 σχολεία συνολικά), και επιπλέον προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ήδη από το 2015, έχει εντάξει 15 έργα σε χώρους σχολείων προϋπολογισμού 1 εκατ. 300 χιλιάδων ευρώ, από τα οποία τα 11 ήδη έχουν ολοκληρωθεί.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που εντάσσεται στο εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στα σχολεία της Περιφέρειας (η Αττική θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση) παρουσίασαν από κοινού ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο γγ του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος και γγ Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ενώ ομιλητής στο πάνελ ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παναγιωτίδης.
Η πιλοτική δράση διαμόρφωσης αθλητικών εγκαταστάσεων σχολικών αύλειων χώρων αφορά και το σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου/Λυκείου του Δήμου Λαρισαίων.