Την τεχνική εταιρεία «Τοξότης», συμφερόντων Χρήστου Καλογρίτσα, που κατασκευάζει έργα της ΔΕΗ, κυρίως, και έχει απλήρωτους, σύμφωνα με την καταγγελία, 30 και πλέον εργαζόμενους στη Λάρισα, όπως και πολλούς άλλους σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ από την ΔΕΗ πληρώνεται για το έργο, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΛ η "Τοξότης" οφείλει δεδουλευμένα τριών μηνών από το 2014, ενός μηνός από το 2015 και υπόλοιπα από το επίδομα αδείας του 2015, πέντε μηνών καθώς και υπόλοιπα από δύο μήνες και του επιδόματος αδείας το 2016.

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται επίσης ότι: «Η εν λόγω εταιρεία αυθαίρετα επιβάλει συχνά άδεια χωρίς αποδοχές στο σύνολο των εργαζομένων, μη καταβάλλοντας παρανόμως τα ημερομίσθια που τους οφείλει γι’ αυτές τις ημέρες.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, μαζί με τους απλήρωτους εργαζόμενους που βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, πραγματοποίησαν συνέλευση όπου αποφάσισαν, να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας και άλλες μορφές δράσης, διεκδικώντας την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και να γίνεται κανονικά κάθε μήνα η καταβολή των δεδουλευμένων από δω και πέρα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη συγκεκριμένη εταιρεία και άλλες εργολαβικές εταιρείες, αναδεικνύει ότι η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων ή τμημάτων αυτών, όχι μόνο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους ίδιους τους εργαζόμενους και στο λαό, γενικότερα, αλλά μόνο προβλήματα δημιουργούν, ενώ στους εργολάβους που καταπατούν τα εργατικά δικαιώματα, φέρνουν κέρδη.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θεωρεί ότι οι εργολάβοι δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στις δημόσιες επιχειρήσεις και όλοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους να προσληφθούν σαν μόνιμο προσωπικό σ’ αυτές με πλήρη και σταθερή εργασία και όχι να είναι έρμαια του κάθε εργολάβου»...