"Τα αγριογούρουνα... αλωνίζουν στον κάμπο, ρημάζουν τις σοδειές των αγροτών, κατασπαράζουν ζώα και προκαλούν ατυχήματα. Και εσείς απλά αδιαφορείτε..." επισημαίνει με ερώτηση του στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ Γιώργος Κατσιαντώνης  αναφέροντας συγκεκριμένα:
"Η περιοχή του Νομού Λάρισας δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου για ζημιές που έχουν προκληθεί από αγριόχοιρους στο ζωικό κεφάλαιο και στη φυτική παραγωγή, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αποζημιώσεων, λόγω του ότι δεν προστατεύεται μέχρι και σήμερα από τη συνθήκη RAMSAR, και παρά το γεγονός ότι είναι γνωστά τα προαναφερθέντα ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα κατά την τελευταία τριετία, εν τούτοις δεν έχει γίνει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καμία σχετική ενέργεια".
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης τονίζει ότι η καταστροφική επιδρομή των αγριογούρουνων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την παράταση της κυνηγετικής περιόδου που λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ριζικά και όχι προσωρινά μέτρα.
Ζητά από το Σταύρο Αραχωβίτη να προστατέψει τον πρωτογενή τομέα με Υπουργική απόφαση, εντάσσοντας στην ασφαλιστική κάλυψη που παρέχει ο ΕΛΓΑ το νέο κίνδυνο που αφορά σε ζημιές από αγριόχοιρους ,  αλλά και να ενημερωθεί για τις όποιες τυχόν επιστημονικές και αναλογιστικές μελέτες που έχουν διενεργηθεί σε συνεργασία με φορείς, συνεταιρισμούς και ομάδες για το σοβαρό αυτό θέμα.