Το θέμα της “πλήρους έλλειψης σχεδιασμού για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις”, φέρνει στη βουλή, με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας. 

Την ερώτηση, - με πρώτη υπογράφουσα την Τομεάρχη Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κα. Νίκη Κεραμέως -, συνυπογράφουν και οι αν. Τομεάρχες, βουλευτές Ν. Καστοριάς και Ν. Αργολίδος, κκ. Μαρία Αντωνίου και Γιάννης Ανδριανός. 

Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν πως “η σχολική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς, ενώ έχει προβλεφθεί το πλαίσιο για τη διενέργεια των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, δεν έχει ληφθεί ανάλογη μέριμνα για τους μαθητές εκείνους, οι οποίοι, λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, ενδέχεται να εμποδιστούν από το να λάβουν μέρος στις εν λόγω εξετάσεις”.  

Τονίζουν δε, ότι “οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να κατοχυρωθούν νομοθετικά κάτω από αυστηρά κριτήρια που, κυρίως, δεν θα αδικούν τα παιδιά με διαγνωσμένο πρόβλημα υγείας την περίοδο των προγραμματισμένων πανελλαδικών εξετάσεων”. 

Σημειώνουν ακόμη, πως “η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών που καλούνται να καλύψουν το κόστος της επανάληψης της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις για έναν ολόκληρο χρόνο εξαιτίας ασθένειας του παιδιού τους την ημέρα των εξετάσεων, είναι ανεπίτρεπτη μέσα στην σφοδρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα”. 

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού δηλώνουν σύμφωνοι για την θέσπιση ενός πλαισίου υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας, ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό,  “πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων”.