Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης για την απόκτηση οριστικών παραχωρητηρίων δικαιούχων στις εργατικές κατοικίες του Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτικά:

Δεκάδες εργατικά λαϊκά νοικοκυριά που είχαν πάρει σπίτι από τον τέως ΟΕΚ, αξιοποιώντας υπουργικές αποφάσεις και ρυθμίσεις που εκδόθηκαν την περίοδο 2017 προχώρησαν σε αποπληρωμή του συνόλου των οφειλών τους προκειμένου να αποκτήσουν τα οριστικά παραχωρητήρια των κατοικιών τους.

Έτσι στις εργατικές κατοικίες Γιαννούλης του Δήμου Λαρισαίων 24 οικογένειες, ενώ έχουν ήδη εξοφλήσει τις οφειλές τους από τα μέσα του 2018, ακόμη περιμένουν από τον ΟΑΕΔ (διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο του τέως ΟΕΚ) να τους χορηγήσει τα οριστικά παραχωρητήρια.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δίνονται από το παράρτημα του ΟΑΕΔ Λάρισας η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ ώστε να παραλάβουν οι δικαιούχοι τα οριστικά παραχωρητήρια.

Δεδομένη η αγανάκτηση των οικιστών που απαιτούν άμεσα να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ- συνεδριάζει εξάλλου μια φορά το μήνα- που εκκρεμεί εδώ και ενάμιση έτος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε άμεσα να ληφθεί από το ΔΣ του ΟΑΕΔ η σχετική απόφαση προκειμένου οι 24 δικαιούχοι να παραλάβουν τα οριστικά παραχωρητήρια των κατοικιών τους στις εργατικές κατοικίες Γιαννούλης του Δ. Λαρισαίων.