Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες για την υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από τη Λάρισα.
Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
Το νέο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με θύμα ένα 10χρονο παιδί, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των δυστυχημάτων που έχουν συμβεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο που διέρχεται μέσα από την πόλη της Λάρισας.
Αναδεικνύεται μέσω του τραγικού συμβάντος αφενός η τεράστια επικινδυνότητα για τους κατοίκους της πόλης, αφετέρου οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, διοικήσεων του ΟΣΕ και της Τοπικής Διοίκησης, για την επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος που ταλανίζει επί σειρά ετών την πόλη της Λάρισας.
Απέναντι στο διαχρονικό αίτημα για την υπογείωση του σιδηροδρομικού δικτύου οι κυβερνήσεις και ο ΟΣΕ επικαλούμενοι «το μεγάλο οικονομικό κόστος» αρνούνταν την υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών, που διέρχονται μέσα από το κέντρο της πόλης.
Τεράστιες όμως είναι οι ευθύνες και σε ότι αφορά στην κατασκευή όλων εκείνων των απαραίτητων έργων που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή διάβαση πεζών αλλά και των τροχοφόρων μέσων, αφού σε πολλά τμήματα του δικτύου δεν υπάρχει καν περίφραξη, οι υφιστάμενες υπόγειες και υπέργειες διαβάσεις είναι «σε κακά χάλια» και ανεπαρκείς σε αριθμό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε:
•    Να δρομολογηθεί η υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από τη Λάρισα.
•    Να ολοκληρωθεί η περίφραξη του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και όλα τα αναγκαία έργα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των πεζών αλλά και των τροχοφόρων μέσων.