Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στη Θεσσαλία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την χώρα μας. Μεταξύ αυτών και το Δίκτυο της ΔΕΗ που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και περισσότερο στα νησιά των Β. Σποράδων και στα ορεινά των Τρικάλων κυρίως από πτώσεις δένδρων. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ υπερβάλουν εαυτούς προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να δώσουν τη δυνατότητα σε όλες τις περιοχές να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Όλα αυτά φέρνουν στην επιφάνεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ οι οποίοι κάνουν λόγω για απαξίωση της επιχείρησης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της ΕΤΕ – ΔΕΗ Λάρισας Γιώργος Φώλιας ο οποίος τόνισε: «Με την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η γύμνια της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι στη Σκόπελο και στην Αλόννησο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ, πήγαν χωρίς τα απαραίτητα υλικά και προσπάθησαν με δικές τους πατέντες να κάνουν τη δουλειά. Δεν υπάρχουν υλικά για να δουλέψουμε. Προφανώς κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν την επιχείρηση για ευνόητους λόγους. Έχουμε σοβαρές ελλείψεις στο τεχνικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε 16 με 18 ώρες τη μέρα, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε μηχανές».

Ο κ. Φώλιας αναφέρθηκε και στο έργο της Μεσοχώρας, τονίζοντας, ότι «δεν είναι δυνατόν να μην λειτουργεί ένα έργο που έχει κοστίσει 300 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί ένα μικρό θησαυρό για την ενέργεια στην χώρα μας. Έχει ολοκληρωθεί το 90% του έργου απομένει ένα μικρό κομμάτι για να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλη χώρα. Το έργο αυτό θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στη ΔΕΗ».

ert.gr(Β.Μητρούσιας)