Αποφασισμένοι να αποτρέψουν την εφαρμογή νέων μέτρων επιβαρυντικών για τους συνταξιούχους εμφανίστηκαν σήμερα εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων από τη Λάρισα και τη Μαγνησία που πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η οργάνωση του αγώνα τους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.
Όπως τονίστηκε ήδη έχουν υποστεί «λεηλασία» στις συντάξεις τους και το ΕΚΑΣ και δεν θα επιτρέψουν περαιτέρω μέτρα που οδηγούν σε νέες μειώσεις.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Μανώλης Ραλάκης αναφέρθηκε στην πρόθεση να τεθεί σε εφαρμογή η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, η μείωση του αφορολόγητου και την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ.
«Είναι μεγάλη πρόκληση εις βάρος των συνταξιούχων αν εφαρμοστούν αυτά. Δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένη. Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να πάρει τέτοια μέτρα. Ρίχνουν τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στον Καιάδα. Θα παλέψουμε για την ανατροπή αυτών που σχεδιάζονται . Θα οργανώσουμε τοπικές, περιφερειακές και Πανελλαδικές κινητοποιήσεις.»
Χθες ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα με τη συμμετοχή και της Καρδίτσας.

ert.gr