Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Mώρις Μαγρίζου, εξέδωσε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Αποχαιρετώ σήμερα με μεγάλη θλίψη έναν αγαπημένο Φίλο, έναν εξαιρετικό Άνθρωπο, που άφησε μόνο αγάπη μέσα μου και μόνο θετικό  αποτύπωμα στη διαδρομή του. 

Ο Μώρις Μαγρίζος, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο της Λάρισας, ήταν μία εμβληματική φυσιογνωμία, που με την προσφορά και την δραστηριότητά του, άφησε ανεξίτηλα χαραγμένο το  όνομά του, στην τοπική κοινωνία.

Πρωτοπόρος στο χώρο του, με τα επιχειρησιακά του εγχειρήματα, υπήρξε ένας από τους αξιότερους  επιχειρηματίες, του νομού και της χώρας. 

Ταυτόχρονα, στη μακρόχρονη θητεία του στο Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας, πρώτα ως μέλος και μετέπειτα ως Πρόεδρος, υπήρξε οραματιστής, έντιμος και υπεύθυνος,  με συνεχείς πρωτοβουλίες στην εθελοντική δράση και θετικές παρεμβάσεις προς όφελος της πόλης που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ειδικά της αγαπημένης του συνοικίας των Έξι δρόμων. 

Μέσω του πολύτιμου έργου του, καλλιέργησε και ενίσχυσε τους κοινωνικούς δεσμούς της Ισραηλίτικης Κοινότητας, με τους κατοίκους της Λάρισας και την  κατέστησε,  νευραλγικό κομμάτι της. 

Ο Μωρίς πρόσφερε πολλά  στην Ιστορία μας,  καθώς μένοντας πιστός στο χρέος του για τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης,  αγωνίστηκε με αφοσίωση για την  ανάδειξη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων Μαρτύρων, που έγινε για τον ίδιο, σκοπός ζωής, ο οποίος σε μεγάλο μέρος του εκπληρώθηκε,  καθώς κατάφερε, να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό της πόλης μας και να τον κάνει συμμέτοχο σε κάθε ετήσια επέτειο.        

Θα μείνει πάντα στη μνήμη και στην καρδιά, αυτός ο ξεχωριστός, αγωνιστής, ασυμβίβαστος, ευγενής, καλλιεργημένος και ευαίσθητος Άνθρωπος .  

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια , στους οικείους του και στην Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας».