Γνωστός για τη σεμνότητα και το ήθος του, εκτός του ταλέντου του, ο διακεκριμένος χορογράφος Γκες Μίχωφ επέλεξε να γράψει μια επιστολή για να ευχαριστήσει τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, αλλά και τους διοργανωτές φορείς των εκδηλώσεων «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – Η ΑΕΝΑΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», στο πλαίσιο των οποίων του ανατέθηκε να παρουσιάσει την παράσταση νεοκλασικού μπαλέτου «…και η ψυχή κινείται» στον Μύλο του Παππά.

Επίσης, ευχαριστεί τους συναδέλφους του και όσους συνεργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτή η παράσταση που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ήταν μια συγκινητική βραδιά για όλους, περισσότερο όμως για τον αγαπημένο δάσκαλο και καλλιτέχνη, τον οποίο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού βράβευσε για την προσφορά του με ένα αγαλματίδιο που παρίστανε ένα χορευτικό ζευγάρι με την επιγραφή: «Ο χορός είναι σιωπηλή ποίηση. Στον δικό μας ποιητή Γκες Μίχωφ, ευγνώμονες για τα 27 χρόνια συνεργασίας μας».

Η ευχαριστήρια επιστολή

Αγαπητέ Πάνο,
Αντιδήμαρχε Πολιτισμού και Επιστημών

Αισθάνομαι τη βαθύτατη ανάγκη να σε ευχαριστήσω για την πρότασή σου και την εμπιστοσύνη σου να δημιουργήσω μία παράσταση μπαλέτου εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία και τις αρχές του Πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη. Μία πρόταση που για μένα εξελίχθηκε σε νοητική και καλλιτεχνική πρόκληση. 

Να σε ευχαριστήσω επίσης για τη στήριξή σου σε ό,τι χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της παράστασης, τη στήριξή σου να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο με στόχο το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα,  και στο πρόσωπό σου να ευχαριστήσω την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών που δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες πραγματοποίησης και προβολής του τελικού αποτελέσματος. 

Η τιμή για μένα μεγεθύνεται γιατί  οι εκδηλώσεις  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – Η ΑΕΝΑΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», στο πλαίσιο των οποίων υπάγεται η παράσταση «…και η ψυχή κινείται», τελούν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας  και διοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Επίτρεψέ μου όμως να ευχαριστήσω και τους άλλους συνταξιδιώτες μου στην πορεία  προς το τελικό αποτέλεσμα:

Τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Μαρίνα Ποπόβα και Εμίλ Ιορντάνωφ που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μου και απογείωσαν, πιστεύω, αισθητικά την παράσταση.

Τις  χορεύτριες και αγαπημένες μου μαθήτριες Κατερίνα Μπούτου (και ως βοηθός χορογράφου), Μαρία Παπαχριστοπούλου, Ελένη Μάρκου, Μαρίτα Νικολίτσα, που συνέπραξαν μαζί μου καλλιτεχνικά και αισθάνομαι περήφανος για αυτές όχι μόνο ως χορογράφος της παράστασης, αλλά και ως ο παλιός τους δάσκαλος.

Τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου για τη στήριξη και την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών της τάξης του Φυτωρίου Junior και προσωπικά την κυρία Βίκυ Μπασιάκου για την πολύτιμη συμβολή της στη διαμόρφωση και τεκμηρίωση της ιδέας της παράστασης, την επιλογή των κειμένων που τη διάνθισαν.

Τη Σχολή Χορού Άσπα Φούτση και τον κύριο Δημήτρη Κυανίδη που μου έδωσαν την ευκαιρία να έχω κοντά μου το νεαρό, πολλά υποσχόμενο, Νικόλα Σωτηρίου.

Τη Σκηνή Χορού και Πολιτισμού  για τη συμβολή της  στην υλοποίηση  της παράστασης.

Αγαπητέ Πάνο,
τα λόγια που χάραξες στο όμορφο τιμητικό  δώρο που μου απένειμες,  χαράχτηκαν βαθιά μες στη ψυχή μου.

Η Λάρισα αποτελεί ένα σπουδαιότατο κεφάλαιο της ζωής μου. Οι τίτλοι όμως και η θέση που ο καθένας κατέχει, όσο σημαντικοί και καθοριστικοί για  τον άνθρωπο και τη διαμόρφωση της πραγματικότητας κι αν είναι, έρχονται και παρέρχονται.

Αυτό ίσως που δεν αλλάζει είναι το νόημα  που προσδίδει ο καθένας στη ζωή του. Και για μένα το νόημα αυτό συνοψίζεται  στο ότι παραμένω ένας εργάτης της Τέχνης, έτοιμος να την υπηρετήσω όταν η Μούσα με καλεί.

Εύχομαι το τελικό αποτέλεσμα  της συνεργασίας μας να σε έκανε τόσο ευτυχή όσο  εμένα.

Να είσαι γερός και να παράγεις πάντα πολιτισμό.

Με εκτίμηση
Γκες Μίχωφ