To διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Λάρισα το Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στην κοίτη του Πηνειού.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
Διατηρώντας εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες τον χαρακτήρα του ως το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα, στην πόλη μας και στο Νομό μας  γίνονται σημείο αναφοράς, σημείο συνάντησης της νέας γενιάς με τις θέσεις της ΚΝΕ, με την πολιτική του ΚΚΕ και ιδιαίτερα φέτος και με τη λαμπρή Ιστορία των 100 χρόνων του.
Με κεντρικό του σύνθημα δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ  ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα που φέτος τιμάμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ, θα πραγματοποιηθούν Λάρισα, στην κοίτη του Πηνειού, στις 14 - 15 Σεπτέμβρη. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ θα κορυφωθεί και φέτος στην Αθήνα, στον γνώριμο χώρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη.