Τη νίκη με σκορ 2-1 πανηγύρισε η ΑΕΛ στην φιλική αναμέτρηση που έδωσε σήμερα (22/7) κόντρα στον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA. Παρά το γεγονός πως οι «βυσσινί» βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφεραν από το πρώτο κιόλας μέρος να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να είναι αυτός που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, μετά από σουτ του Μανούσου στο 2′ που έδιωξε σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.

Οι φιλοξενούμενοι «μπήκαν» δυνατά στον αγώνα και δεν άργησαν να βρουν δίχτυα με τη συμπλήρωση μόλις 10 λεπτών στον αγώνα. Ο Ντάουντα με πολύ ωραία ατομική ενέργεια ξεπέρασε το «εμπόδιο» του Ζίζιτς και στη συνέχεια πλάσαρε για το 0-1.

Η ΑΕΛ εν συνεχεία «ανέβασε» στροφές, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση με τον Μίλος Ντέλετιτς στο 21′. Ο Σέρβος πήρε την μπάλα μέσα στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής και με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Δύο λεπτά αργότερα οι «βυσσινί» έφτασαν μια «ανάσα» από το να πάρουν το προβάδισμα… Ο Ρέντζας από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Λαμπρόπουλος δοκίμασε το γυριστό, αλλά ο Ναζλίδης δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση.

Περίπου στο 25ο’ λεπτό υπήρξε Cooling Brake προκειμένου να δροσιστούν οι παίκτες αμφότερων των ομάδων. Δείγμα και της υψηλής θερμοκρασίας που υπήρχε κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης.

Ο ρυθμός έπεσε λίγο στη συνέχεια, με τον Ντέλετιτς να είναι αυτός που απείλησε και πάλι τον Ατρόμητο στο 33′ με καλό δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μίρκοβιτς.

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ έφτασε στην ολική ανατροπή με σκόρερ τον Κρίζμαν!

Ο Αγκάνοβιτς πραγματοποίησε μια εκπληκτική κάθετη πάσα προς τον Ρέντζα, αυτός  μέσα στη περιοχή και δεξιά επιχείρησε το σουτ, ο Μίρκοβιτς έδιωξε αρχικά όμως ο Κρίζμαν με προβολή στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Αγκάνοβιτς παραχώρησε τη θέση του στον Αναστασόπουλο.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο Αναστασόπουλος πάσαρε στον Ντέλετιτς, με τον Σέρβο να βρίσκεται κάτω μετά το μαρκάρισμα του Γιαννούλη. Όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος στο ΑΕL FC ARENA.

Μετά την ανάπαυλα πολλά νέα πρόσωπα για την ΑΕΛ έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο με τους Γκόλια, Ναβάρο, Ανδρεόπουλο, Γιαννιτσάνη και Μπόζοβιτς να πατούν το χορτάρι του γηπέδου. Αντίστοιχα οι Θεοδωρόπουλος, Ζίζιτς, Φατιόν, Ρέντζας και Κρίζμαν πέρασαν εκτός.

Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε δίχως ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με την ΑΕΛ ωστόσο να διατηρεί την καλή κυκλοφορία μπάλας.

Οι «βυσσινί» δημιούργησαν την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία τους μετά την ανάπαυλα στο 62′, όταν ο Ναβάρο βρήκε ωραία τον Ντέλετις, ο Σέρβος έδωσε στον Λαμπρόπουλο ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το 3-1.

Ένα λεπτό αργότερα οι Κουτσιανικούλης, Άλα, Μασούρας, Ντοντό, Κοντόρ πέρασαν εντός και στις θέσεις τους πέρασαν εκτός οι Ναζλίδης, Λαμπρόπουλος,Ντέλετιτς, Γουάλας και Φάρκας.

Η ΑΕΛ συνέχιζε να έχει καθολική κατοχή στο παιχνίδι με ωραίους συνδυασμούς ενίοτε, με τον Ατρόμητο να περιμένει κυρίως στα δικά του καρέ.

Στο 75′ πέρασε εκτός και ο Αναστασόπουλος και πέρασε εντός ο Εμάνουελ Περόνε πραγματοποιώντας την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΛ.

Ακολούθησε δεύτερο Cooling Brake λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο με την ΑΕΛ σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό της την αναμέτρηση.

Στο 84′ ο Ατρόμητος δημιούργησε μια πολύ καλή ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μενσά που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Μπόζοβιτς μπόρεσε να εξουδετερώσει την «απειλή» για την ομάδα του.

Η ΑΕΛ προς το τέλος του αγώνα αναλώθηκε σε υπομονετικό παιχνίδι θέλοντας να διαφυλάξει τα κεκτημένα.

Λίγα λεπτά συμμετοχής επίσης πήρε και ο Καλύβας ο οποίος πήρε τη θέση του Γιαννιτσάνη στο 88′, με τον Αντρέ Πάους να αποδεικνύει ξάνα ότι δείχνει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε δίχως κάτι ιδιαίτερο στη συνέχεια. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ΑΕΛ στα φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει ο σύλλογος.

Πηγή: athleticlarissa.gr