Να ικανοποιήσει η κυβέρνηση το αίτημα των εργαζομένων των πρώην ΕΑΣ Λάρισας - Φαρσάλων - Αλμυρού, προκειμένου να εξοφλούνται κατά προτεραιότητα έναντι παντός πιστωτού ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απάντησε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για αυτό.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης σημείωσε ότι έπειτα από εφτά χρόνια από το κλείσιμο των ΕΑΣ, οι εργαζόμενοι έλαβαν ελάχιστα ποσά για δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω κάτι συγκεκριμένο, είναι θέμα που εξετάζεται από το υπουργείο» απάντησε ο υπουργός Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί, διότι δεν ξέρει αν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων.

Ανέφερε ότι υπεύθυνη είναι η προηγούμενη κυβέρνηση, που ψήφισε τη σχετική νομοθεσία, και παρατήρησε ότι η Ερώτηση έπρεπε να ήταν προς τους αρμόδιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό το ΚΚΕ το έφερε και επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί από το αρμόδιο υπουργείο για νομοθετική ρύθμιση.

Επέμεινε πως πρέπει να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση από την κυβέρνηση της ΝΔ, διότι οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ από τις οφειλές των 6 εκατ. ευρώ έχουν λάβει μόνο 500.000 ευρώ τα τελευταία εφτά χρόνια.