Σε τραγική κατάσταση και με πολλά τραύματα σε όλο του το κορμάκι μεταφέρθηκε πριν από λίγες μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας ένα τρίχρονο αγοράκι από περιοχή της Καρδίτσας, το οποίο νωρίτερα είχε κυριολεκτικά πατήσει ένα αγροτικό αυτοκίνητο περνώντας πάνω από το σωματάκι του η πίσω ρόδα του οχήματος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου έπεσε πάνω στο παιδί κάνοντας όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κλινική του εικόνα και οι βλάβες που του προκάλεσε η ρόδα του αυτοκινήτου, η οποία σημειωτέον είχε αφήσει και τα σημάδια της πάνω στην κοιλιά του μικρού αγοριού.

Από την αξονική τομογραφία διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε υποστεί ρήξη σπλήνα και ρήξη ήπατος, ενώ είχε 5 σπασμένα πλευρά και κάταγμα στη λεκάνη.

Με δεδομένη την κατάσταση του παιδιού και λόγω της αιμορραγίας στα δύο όργανα, σε δωμάτιο της κλινικής στήθηκε ένας πρόχειρος θάλαμος εντατικής για τη συνεχή παρακολούθηση του παιδιού με τις οδηγίες του διευθυντή της κλινικής Ανδρέα Μάρκου, και για προσπάθεια αποκατάστασης των τραυμάτων χωρίς χειρουργική επέμβαση αφού τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη κλινική προτιμούν σε ανάλογες περιπτώσεις τη συντηρητική θεραπεία από τις χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες γίνονται μόνο όταν κριθεί αναγκαίο.

Τελικά μετά από σχεδόν 10ήμερη νοσηλεία και με τις φροντίδες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, το παιδάκι επέστρεψε στο σπίτι του και χθες βρέθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο για επανέλεγχο ο οποίος απέδειξε ότι οι περισσότερες βλάβες αποκαταστάθηκαν και μένει να αποκατασταθεί και το κάταγμα στη λεκάνη. Η εικόνα του παιδιού χαροποίησε το ιατρικό προσωπικό και τους νοσηλευτές αλλά και την οικογένεια του παιδιού που δεν είχε λόγια για να ευχαριστήσει τους γιατρούς – σωτήρες του παιδιού τους.

Paidis.com