Εχω μια σύγχρονη αντίληψη για την πολιτική που αναφέρει ότι πρέπει να συνεργάζονται τα κόμματα για να λύνουν τα προβλήματα των πολιτών και να πηγαίνουν τη χώρα μπροστά, τόνισε από την Λάρισα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γ. Ραγκούσης.
Ο κ. Ραγκούσης, ξεκαθάρισε ωστόσο, κάνοντας σαφές το πολιτικό του στίγμα ότι δεν πρόκειται να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη και υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εκπεμφθεί ένα σαφέστατο μήνυμα ότι δεν θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Ραγκούσης, δήλωσε συγκεκριμένα: “Θεωρώ όχι απλά σημαντικό, αλλά υπαρξιακό ζήτημα, το ζήτημα της απεξάρτησης από τη Νέα Δημοκρατία της νέας παράταξης που δημιουργούμε. Η νέα παράταξη που δημιουργούμε επειδή έρχεται από ένα πρόσφατο παρελθόν ως διάδοχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεργάστηκε αναγκαστικά στην κυβέρνηση Σαμαρά, πρέπει με ένα πολύ σαφή και καθαρό τρόπο να οριοθετηθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό επαναλαμβάνω είναι υπαρξιακό ζήτημα. Οσο δεν εκπέμπουμε ένα τέτοιο ισχυρό μήνυμα, τόσο δεν πλησιάζει ο κόσμος.

Νομίζω ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η απόφαση όλων να εκπέμπψουν ένα μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που πιστεύω ότι εκπέμπω λέγοντας ότι δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη νομίζω ότι θα ανοίξει τα πανιά και θα φέρει πολύ κόσμο κοντά στη νέα παράταξη που δημιουργούμε.
Θεωρώ εκ των πραγμάτων ότι μπροστά μας είναι ο κ. Μητσοτάκης, πίσω μας είναι η ΝΔ και η συνεργασία μαζί της. Εγώ έχω μια σύγχρονη αντίληψη ότι πρέπει να συνεργάζονται τα κόμματα για να λύνουν τα προβλήματα των πολιτών και να πηγαίνουν τη χώρα μπροστά. Αλλά είναι άλλο πράγα αυτό και άλλο πράγμα να πας να γίνεις υπουργός του Μητσοτάκη. Εγώ υπουργός του Μητσοτάκη δεν θα γίνω, δεν πρέπει να γίνω, αν θέλουμε η χώρα να αποκτήσει μια ισχυρή προοδευτική παράταξη”.

ert.gr