«Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αλλάξει το μείγμα πολιτικής. Πρέπει η μεσαία τάξη να ελαφρύνει από φορολογικά βάρη, να μπορέσει να πάρει μία ανάσα και μέσα από αυτό το διαφορετικό μείγμα πολιτικής, να δοθεί μία σημαντική σπρωξιά στην οικονομία, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξη και μέσα από τη δημιουργία καινούργιου πλούτου να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα».

Τα παραπάνω τόνισε ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Γιώργος Στεργίου, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα στα πλαίσια επίσκεψης που είχε στην τοπική οργάνωση του κόμματος.

Ο κ. Στεργίου μιλώντας για τους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχει η χώρα μας είπε: «δεν θα κάνουμε μονομερείς κινήσεις ως κυβέρνηση», σημειώνοντας βέβαια ότι «εάν μπει σε μία σωστή τροχιά η οικονομία μας, έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να τροποποιήσουμε τις ασφυκτικές δεσμεύσεις της χώρας, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού».

Μεταξύ άλλων ο κ. Στεργίου άσκησε κριτική στην απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την οικονομία, υποστηρίζοντας πως «τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπερφορολογήθηκαν συγκεκριμένες ομάδες».

«Ναι είναι γεγονός ότι τα οικονομικά του κράτους είναι σε αρκετά καλύτερη μοίρα σε σχέση με το απώτερο παρελθόν, όμως αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι η οικονομία αναπτύσσεται» είπε ο κ. Στεργίου και συμπλήρωσε «Τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπερφορολόγηθηκαν συγκεκριμένες ομάδες.

Ο στόχος των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεσαία τάξη, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της χώρας, οι άνθρωποι της εργασίας του μόχθου της οικογένειας. Αυτοί αποτέλεσαν στόχο φορολογικής αφαίμαξης του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τις πολιτικές επιλογές τις κυβέρνησης της Ν.Δ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σημείωσε ότι «μέσα σε 45 ημέρες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήδη έχουμε δώσει όχι μόνο τα πρώτα δείγματα γραφής, αλλά έχουμε αναπτύξει ένα πολύ μεγάλο μέρος του σχεδιασμού των οποίων είχαμε παρουσιάσει ως αντιπολίτευση σε θέματα κεφαλαιώδους σημασίας».

Όπως είπε οι επιλογές αυτές αφορούν, το επιτελικό κράτος, το άσυλο, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι «με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης τελικά η μείωση του ΕΝΦΙΑ έχει φτάσει ήδη στα εκκαθαριστικά όλων μας, γιατί ακριβώς φέραμε νωρίτερα τη συγκεκριμένη μείωση».

Μιλώντας για την κατάσταση στο προσφυγικό ο κ. Στεργίου σημείωσε ότι «οι χειρισμοί που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ατυχείς» τονίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση «και τα κύματα των μεταναστών απέτυχε να αναχαιτίσει, αλλά και η διαχείριση που έγινε για αυτούς τους ανθρώπους ήταν η χειρότερη δυνατή».

Σχετικά με τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, αναφορικά με την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Στεργίου είπε πως «αναλάβαμε πρωτοβουλίες που είναι στον άξονα του ανθρωπισμού, με πρώτο μας μέλημα να είναι να επανασυνδεθούν οι οικογένειες, να αποσυμφορηθούν τα νησιά», ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επαναπροώθηση μεταναστών οι οποίοι δεν δικαιούνται άσυλο.

«Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας, αλλά και ένα δοθεί ένα σαφέστατο μήνυμα στους διακινητές και σε όσους θέλουν να παίξουν παιχνίδια με τους μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την πορεία του κόμματος ο κ. Στεργίου υποστήριξε ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του αρχηγού του κόμματος αλλά και η νίκη της ΝΔ στις εκλογές «άνοιξε μια νέα πολιτική σελίδα», ενώ μίλησε για την προσπάθεια της Ν.Δ να επικοινωνήσει με την κοινωνία «προκειμένου να παράξουμε νέες εφαρμόσιμες προτάσεις για το μέλλον της χώρας μέσα από μια συλλογική δράση των εθελοντών των μελών και των στελεχών του κόμματος».

Hλίας Σκυλλάκος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)