Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας Ηρακλής Γερογιώκας απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνοντας τα εξής:
"Πέρα από την αλήθεια , που πάνω της ασχημονεί, ο Σύριζα Λάρισας εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υφυπουργό κ. Κόκκαλη, υποστηρίζοντας ότι ο υφυπουργός  έχει την συνήθεια να κατανοεί πρώτα τα προβλήματα  μετά από ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και μετά να ξεκινά την προσπάθεια επίλυσης τους . Το γιατί –αν δεν πρόκειται για μια ψηφοθηρική φιέστα αλλά ουσιαστική συνάντηση - καθυστέρησε ένα ολόκληρο χρόνο από τότε που έγινε υφυπουργός στις 4.11.2016 να προβεί σε μία τέτοια εκδήλωση «ουσίας» στην επαρχία Αγιάς θα μας το απαντήσει ο κ. Κόκκαλης ή ο ανώνυμος αμήχανος συντάκτης της απάντησης του Σύριζα; Προφανώς στον Σύριζα Λάρισας προσπάθησαν να  κινηθούν  στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρωθυπουργό που παρείχε απόλυτη κάλυψη στον κ. Καμμένο, μη θέλοντας να θυσιάσει την κυβερνητική του πλειοψηφία και να προκαλέσει, μόνος του, την πτώση της κυβέρνησής του.
 Χωρίς ντροπή, ο ανώνυμος συντάκτης της ανακοίνωσης του Σύριζα Λάρισας μιλά για απήχηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης όταν οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό να μην επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη, οι νέοι υποφέρουν από την ανεργία, ο επιχειρηματίας ζει με  την υπερφορολόγηση, μιλά για πάταξη της φοροδιαφυγής και διαλεύκανση σκανδάλων όταν ο κ. Καμμένος επιβάλει μεσάζοντες μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας στο πρόσφατο σκάνδαλο.
  Πριν μερικά χρόνια ο Σύριζα θα μιλούσε για την παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας που ζητά απαγόρευση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτά να χρησιμοποιηθούν κατά αμάχων στην Υεμένη. Αλήθεια, πόσο σας έχει αλλοιώσει η μυρωδιά του δέρματος της καρέκλας σας ; Βαδίζετε προς την ολοκληρωτική πτώση σας σαν υπνοβάτες, χωρίς ίχνος ηθικού διλλήματος . Η Ελλάδα θα γλιτώσει, δεν θα σας αφήσουμε να την παρασύρετε μαζί σας, αλλά εσείς αποτοξινωθείτε από αυτήν την ανούσια μέθη της εξουσίας και κοιτάξτε την αλήθεια στο πρόσωπο".