Βελτιωμένη εικόνα από πλευράς ρευστότητας δείχνει να παρουσιάζει η ΕΑΣ Βόλου και η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, ο πρόεδρος της οποίας ανακοίνωσε (σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου) ότι απ’ αυτόν το μήνα η οργάνωση θα προβαίνει σε εξόφληση των παραγωγών άμεσα, δηλαδή κάθε μήνα, δίνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στις κτηνοτροφικές μονάδες να προγραμματίζουν καλύτερα.

Η εξαγγελία αφορά κατά κύριο λόγο τους αγελαδοτρόφους, αλλά επεκτείνεται ωστόσο και στους αιγοπροβατοτρόφους.Η εξαγγελία αφορά κατά κύριο λόγο τους αγελαδοτρόφους, αλλά επεκτείνεται ωστόσο και στους αιγοπροβατοτρόφους.

Η νέα πολιτική της ΕΒΟΛ αφορά το σύνολο των παραγωγών με τους οποίους συνεργάζεται η οργάνωση, χωρίς να γίνονται εξαιρέσεις και διαχωρισμοί, ενώ την ίδια στιγμή δίνεται ένα σήμα στην αγορά σε ότι αφορά το επίπεδο των τιμών με τις οποίες θα πρέπει να γίνεται η συγκέντρωση του γάλακτος.

Η εξαγγελία αφορά κατά κύριο λόγο τους αγελαδοτρόφους, όπου εντοπίζεται και ο κύριος όγκος του εισκομιζόμενου γάλακτος από τη συνεταιριστική βιομηχανία, επεκτείνεται ωστόσο και στους αιγοπροβατοτρόφους οι χρηματοοικονομικές ανάγκες των οποίων είναι επίσης μεγάλες.

Προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά στις τιμές με τις οποίες θα γίνεται η εκκαθάριση, ωστόσο οι παραγωγοί που συνεργάζονται με την οργάνωση γνωρίζουν ότι η ΕΒΟΛ βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από την πολιτικές που ακολουθούν οι υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες.

agronews.gr