Το ¨στραγγαλισμό" της  εταιρείας επεξεργασίας και εμπορίας καπνού "Καπνική Μιχαηλίδης Α.Ε" λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και παύσης των εξαγωγών της και κατά συνέπεια των εργαζομένων της που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο επισημαίνει με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.
"Ο... ξαφνικός θάνατος... για χιλιάδες Έλληνες καπνοπαραγωγούς που... η επιβίωση τους εξαρτάται από την εύρυθμη λειτουργία της σημαντικής αυτής βιομηχανικής μονάδας που θεωρείται ηγέτιδα όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά σε παγκόσμιο στερέωμα καθιστά σημαντική προτεραιότητα αν θέλετε να μιλάτε στην πράξη για Ανάπτυξη και όχι μόνο στα λόγια ...να επιταχύνετε  τις όποιες διαδικασίες ώστε να ξεμπλοκάρετε τα αποθηκευμένα καπνικά προϊόντα για να προχωρήσει άμεσα η εκτέλεση ολοκληρωμένων παραγγελιών προς την Ελλάδα και το εξωτερικό και να πληρωθούν οι καπνοπαραγωγοί και οι εργαζόμενοι" τονίζει στους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής Λάρισας που μεταξύ άλλων ζητά από την κυβέρνηση να προστατεύσει με κάθε τρόπο τον κλάδο, αλλά και να διασφαλίσει την βιωσιμότητα της εταιρείας και τις θέσεις εργασίας της.
 Ήδη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην περιοχή του Νομού Λάρισας (ιδίως στην περιοχή της Ελασσόνας) σημειώνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης το «φέσι» προς τους καπνοπαραγωγούς ξεπερνά το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ σε επίπεδο Θεσσαλίας (Τρίκαλα, Καρδίτσα) φτάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ποσά δυσθεώρητα αν αναλογιστεί κανείς πόσες χιλιάδες οικογένειες ζούνε από την καλλιέργεια του καπνού στην περιοχή μας και τι τραγικές συνέπειες έχει αυτή η κατάσταση για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.