Στις 27,28 και 29 Απριλίου πραγματοποιείται στον Αμπελώνα Λάρισας η Γιορτή Ανθοκομίας, στη οποία θα λάβουν μέρος φυτωριούχοι, ανθοπαραγωγοί, έμποροι και βιοτέχνες ειδών κήπου αλλά και επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο.
Η γιορτή ανθοκομίας θα δώσει την ευκαιρία  στους επισκέπτες να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές φυτά απευθείας από Έλληνες παραγωγούς και να ενημερωθούν γενικότερα για την κατασκευή και συντήρηση των κήπων τους.

Εκτός από φυτά, εποχιακά λουλούδια και δενδρύλλια θα υπάρχουν χλοοτάπητες, εργαλεία κήπου, όπως και προϊόντα εξοπλισμού και διακόσμησης εξωτερικών χώρων.
Στο πλαίσιο της  Γιορτής θα φιλοξενηθούν πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις που θα προσδώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα σε κάθε ημέρα της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά επίσης, θα λάβει χώρα ο ποδηλατικός γύρος του Αμπελώνα και δραστηριότητες για παιδιά. Σκοπός της γιορτής είναι η τουριστική προβολή και η ανάπτυξη του τόπου με την παράλληλη ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών. Η είσοδος είναι δωρεάν. 

tornosnews.gr